Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


CEB vernoemd prijs naar Xavier Mateu
English
LAUSANNE (Zwitserland) - Het Uitvoerend Bestuur van de European Baseball Confederation (CEB) heeft afgelopen week (15 oktober) bekend gemaakt dat het een nieuwe jaarlijkse prijs gaat uitreiken, die is vernoemd naar Xavier Mateu.


...Xavier Mateu...
Tijdens het Congres in februari maakt de CEB jaarlijks de winnaars bekend van een aantal onderscheidingen, namelijk de Bond van het Jaar, Coach van het Jaar, Umpire van het Jaar en Scorer van het Jaar. Volgend jaar zal voor het eerst ook de Xavier Mateu Award for Excellence worden uitgereikt.

Voor alle individuele prijzen kunnen aangesloten bonden nominaties insturen, maar de winnaar van de nieuwe prijs zal worden geselecteerd door het CEB-bestuur.

De Xavier Mateu Award for Excellence zal ''die personen of groepen eren die naar de mening van het Bestuur een buitengewone bijdrage heeft geleverd en/of een hoog niveau in hun werkzaamheden heeft bereikt, en waarvan het CEB-bestuur acht dat dit van aanzienlijke waarde is voor de groei en de ontwikkeling van het Europese Honkbal in een bepaald jaar''.

De prijs is vernoemd naar Xavier Mateu, die helaas op 6 juni overleed op 50-jarige leeftijd tijdens het Europa Cup Toernooi in Barcelona (Spanje). In februari van dit jaar werd de Spanjaard gekozen tot Secretaris-Generaal in het nieuwe CEB-bestuur.

Dat de prijs is vernoemd naar Xavier Mateur is een zeer verdiende keuze, want de sympathieke Mateu was zeer bekend en gerespecteerd in het Europese honkbal. Hij was de Technisch Directeur van de Spaanse Bond, maar was de laatste jaren zeer regelmatig actief op vele toernooien als lid van de Technische Commissie van de CEB.

(19 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.