Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Data, lokcaties EK 2014 bekend; Oranje speelt in Tsjechië
English
LAUSANNE (Zwitserland) - Het Uitvoerend Bestuur van de Europese Honkbal Confederatie (CEB) heeft de data en speelsteden bekend gemaakt en bevestigd voor het Europees Honkbal Kampioenschap van volgend jaar. Het was reeds eerder bekend dat het evenement zal plaatsvinden in Duitsland en Tsjechië, maar nu zijn ook de speellocaties bevestigd.

Het 33e Europees Kampioenschap zal plaatsvinden van 11 tot en met 20 september. Net zoals in voorgaande jaren is het deelnemersveld van 12 teams gesplitst in twee groepen. De ene werkt de wedstrijden in de Eerste Ronde af in Regensburg (Duitsland), de andere in Ostrava (Tsjechië).

Group A, waarvan de wedstrijden in Ostrava worden bespeeld, wordt gevormd door Griekenland, Kroatië, Nederland, Rusland, Spanje en Tsjechië.

Groep B, dat Regensburg als speelstad heeft, bestaat uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Zweden.

De top-ploegen plaatsen zich vervolgens voor de Play-Offs en Finaleronde, die zal worden afgewerkt in de steden Trebic en Brno in Tsjechië.

Italië is de regerend Europees Kampioen na verovering van de titel vorig jaar in Rotterdam (Nederland) en in 2010 in Stuttgart (Duitsland). Nederland is recordhouder met 20 titels, waarvan de laatste werd behaald in 2007 in Barcelona (Spanje) en dat was toen de vijfde op rij. Italië heeft tien Europese titels gewonnen. De overige twee titels werden gewonnen door België in 1967 en Spanje, dat de tweede editie won in 1955.

Speelsteden
Alle speelsteden hebben een geschiedenis wat betreft het organiseren van verschillende toernooien de afgelopen jaren.

Brno is wat dat betreft één van de koplopers, wat het heeft de afgelopen zes jaar vrijwel jaarlijks een evenement georganiseerd. In 2008 en 2010 werd er een Kwalificatie-ronde en een Play-Off Poule voor de Europa Cup georganiseerd. Een Degradatie Play-Off voor de Europa Cup vond in 2011 en 2012 plaats in Brno, dat in 2011 ook gastheer van het toernooi van de Final Four was. Brno was eveneens de speellocatie voor het Europees Cadetten Kampioenschap in 2009 en het Europees Onder-de-21 Kampioenschap in 2010. Hierbij werden de krachten gebundeld met Trebic voor het Europees Cadetten Kampioenschap in 2011 en het EK Onder21 in 2012.

Regensburg was dit jaar de ontvangende stad voor de European Cup Qualifier CEB Cup, dat werd gewonnen door het Italiaanse Unipol Bologna. In september 2012 was de Armin-Wolf Baseball Arena in Regensburg de locatie voor één van de Kwalificatie-Ronden van de World Baseball Classic. In 2008 werd er een Europa Cup Toernooi georganiseerd in de Duitse stad.

Ostrava organiseerde recentelijk twee softbal-evenementen. In 2012 was het de locatie voor de Dames Cup Winners Cup, Pool B en dit jaar vond het Europees Cadetten Kampioenschap Softbal plaats in Ostrava.

(19 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.