Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Golden Eagles hernemen leiding in Japanse Play-Off
English
SENDAI (Japan) - Tohoku Rakuten Golden Eagles heeft de leiding hernomen in de best-of-seven Finale van de Pacific League Climax Series. Zaterdagmiddag (19 oktober) won de ploeg van Andruw Jones met 2-0 vs. Chiba Lotte Marines om een 3-1 voorsprong te nemen en is daardoor één zege af van de Japan Series. Game 5 wordt zondag gespeeld.

De Golden Eagles scoorden beide punten in de tweede inning op starter Takuya Furuya. De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de eerste slagbeurt, maar opende toen de score in de volgende beurt. Furuya begon eerst met drie slag voor Andruw Jones en kreeg de tweede nul via een grounder van Casey McGehee. Maar Furuya raakte hierna Shintaro Masuda met een worp en kreeg toen een honkslag tegen van Kazuo Matsui. De twee lopers scoorden even later toen catcher Motohiro Shima volgde met een tweehonkslag.

Furuya zorgde hierna voor drie nullen op rij in de derde en vierde inning. Hij kreeg nog twee lopers op de honken in de vijfde via een fout en een honkslag, maar die bleven achter.

Na een lead-off single van Ginji Akaminai werd Furuya opgevolgd door Yuji Nishino, die Jones met drie slag uitschakelde. Vervolgens kreeg hij de honken vol na twee vrije lopen met twee uit, maar de Golden Eagles lieten dit keer drie lopers achter.

In de zevende en achtste inning liet de thuisploeg nog eens twee lopers in scoringspositie achter.

Manabu Mima gooide het hele duel voor de Golden Eagles. Hij kwam tot zeven strikeouts en stond maar vier honkslagen toe. De enige keer dat de Marines lopers in scoringspositie kregen was in de tweede en derde inning. In de tweede had de ploeg twee lopers op de honken met twee uit, maar volgde een vangbal. In de derde was er dezelfde situatie, maar dit keer maakte een line drive een einde aan de inning. Vanaf die line drive schakelde Mima 16 van de volgende 17 slagmensen uit. In de negende gooide hij vier wijd op de lead-off hitter, maar toen maakten een dubbelspel en een vangbal een einde aan de wedstrijd.

(19 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.