Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Wins voor Bears, één zege af van Korean Series
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Na een shutout-nederlaag op donderdag won Doosan Bears zaterdagmiddag (19 oktober) Game 3 van de best-of-five Tweede Ronde op zaterdag (19 oktober). De Bears wonnen met 5-4 vs. LG Twins om een 2-1 voorsprong te nemen en zijn nu één overwinning af van de Korean Series. Game 4 wordt zondagmiddag gespeeld.

De Twins opende de score met een punt in de eerste inning op starter Dustin Nippert. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg Seong-hoon Jeong de bal richting eerste honk. Yong-eui Kim, de loper op het derde honk, vertrok, maar stopte halverwege. Eerste honkman Jun-seok Choi leek de bal aanvankelijk naar de catcher te gooien, maar besloot toen Jeong uit te tikken toen Kim stopte. En terwijl hij dat deed rende Kim alsnog richting plaat om te scoren.

De verdediging speelde ook een hoofdrol in de derde inning toen de Bears driemaal scoorden. De Bears kregen de honken vol na een fout, vier wijd en een honkslag, waarna Hyun-soo Kim's grounder richting eerste honk eindigde in een gedwongen nul op de plaat. Catcher Yo-sup Yoon gooide de bal vervolgens terug naar het eerste honk voor een dubbelspel, maar de bal ging er langs en kwam in het rechtsveld terecht. Terwijl de eerste honkman de bal probeerde te vangen stond hij met zijn linkervoet over het honk heen, resulterend in een botsing met de aanstormende slagman. Op de foute aangooi scoorde Byeong-heon Min, die de loper op het tweede honk was, het gelijkmakende punt. Op dezelfde actie schoof Jae-cheol Leem, de loper van het eerste honk, op naar het derde honk, maar kwam daar in botsing met derde honkman Yong-eui Kim, terwijl hij het honk rondde. Leem kreeg vervolgens de thuisplaat toegewezen via obstructie en dat zorgde voor een 2-1 voorsprong voor de Bears. Een hierna volgende tweehonkslag van Won-seok Lee maakte er 3-1 van.

In de tweede helft van de vierde inning verhoogden de Bears de stand naar 4-1 via een RBI-triple van Su-bin Jeong.

In de vijfde inning pakten de Twins een punt terug, dankzij een puntscorende honkslag van Seong-hoon Jeong. Ze brachten de stand op 4-3 in de zesde inning toen Ji-hwan Oh werd geraakt door een worp, het tweede honk stal, opschoof na een grounder en scoorde op een wilde worp.

De Bears scoorden vervolgens een 'insurance run' in de zesde slagbeurt toen Ju-hwan Choi een RBI-single afleverde om ern 5-3 van te maken.

In de eerste helft van de negende inning brachten de Twins de spanning weer terug toen Yong-eui Kim met één uit een driehonkslag sloeg en scoorde op een honkslag van Jin-young Lee, zodat het 5-4 werd.

Twee schitterende acties sloten de wedstrijd af. Lee werd vervangen door pinch-runner Dae-hyung Lee, die opschoof na een wilde worp en toen op de plaat werd uitgegooid door linksvelder Jae-cheol Leem bij een poging te scoren op een honkslag van Seong-hoon Jeong. De laatste schoof op de aangooi een honk op en werd ook vervangen door een pinch-runner, Sun-jae Moon. Er kwam een nieuwe werper op de heuvel en Byung-kyu Lee sloeg toen een honkslag in het rechtsveld. Dit keer was het rechtsvelder Byeong-heon Min die een schitterende aangooi maakte naar de catcher om de pinch-runner in een game-ending play, met botsing, uit te schakelen op de plaat. Eerder had midvelder Su-bin Jeong ook al een fraaie actie met een sliding catch in de zevende inning.

(19 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.