Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Boston Red Sox tweede finalist voor World Series!
English
BOSTON, Massachusetts (USA) - Boston Red Sox kwam terug van een achterstand om met 5-2 te winnen op een grand slam homerun en won daarmee de best-of-seven American League Championship Series tegen Detroit Tigers met 4-2. Hierdoor zullen de BoSox voor de 13e keer uitkomen in de World Series. In de finale treft de ploeg St. Louis Cardinals, die ook de tegenstander was in de 2004 Series, toen Boston voor het eerst in 86 jaar weer een Series won.

Nadat de wedstrijd vier innings puntloos was gebleven opende Boston de score in de tweede helft van de vijfde inning. Detroit-starter Max Scherzer zag Boston het honk bereiken in de eerste en derde inning, maar de thuisploeg wist niet te scoren. In de eerste inning kreeg Scherzer een 2-out single tegen van Dustin Pedroia, waarna vier wijd volgde voor David Ortiz, maar een grounder sloot de inning af. Scherzer gooide hierna driemaal drie slag in de tweede slagbeurt.

In de derde inning kwam Boston dicht bij een aantal punten. Xander Bogaerts en Jacoby Ellsbury kregen vier wijd, waarna Scherzer een fraaie vangbal maakte op een stootslag van Shane Victorino. Volgende slagman Dustin Pedroia sloeg de bal hierna diep het linksveld in, maar aan de verkeerde kant van de foutpaal. De klap werd door de umpires via de beelden bekeken, maar het bleef een foutbal. Even later sloeg Pedroia in een dubbelspel, zodat de inning ten einde kwam.

Nadat Boston weer op rij was uitgegaan in de vierde, met nog eens twee strikeouts, werd de score geopende in de vijfde slagbeurt. En het was de Arubaanse infielder Xander Bogaerts, die aan het eerste punt bijdroeg. Met twee uit sloeg Bogaerts een tweehonkslag en scoorde toen Jaconby Ellsbury volgde met een honkslag. De inning kwam ten einde toen Ellsbury uitging bij een steelpoging.

Boston-starter Clay Buchholz hielde Detroit puntloos in de eerste vijf innings. Hij kreeg een lead-off single tegen van Torii Hunter in de eerste inning, maar toen volgden drie nullen. Hij kreeg een nieuwe honkslag tegen in de tweede en derde slagbeurt, maar ook dat hinderde hem niet. In de vijfde gooide Buchholz vier wijd op Austin Jackson, maar opnieuw deed de verdediging de rest. José Iglesias, die het seizoen bij Boston begon, maar toen werd geruild naar Detroit, sloeg in een dubbelspel die de beurt afsloot.

Met een 1-0 achterstand scoorde Detroit tweemaal in de zesde inning. Hunter kreeg vier wijd en Miguel Cabrera sloeg een honkslag en dat bracht nieuwe werper Franklin Morales in. Maar die gooide vier wijd op Prince Fielder, zodat alle honken vol kwamen te staan, waarna hij een 2-run single moest incasseren van Victor Martinez. Brandon Workman nam de pitching over om het op te nemen tegen Jhonny Peralta. Hij sloeg in een dubbelspel, maar blesseerde zichzelf ook op weg naar het tweede honk en moest worden vervangen door een pinch-runner. Een strikeout maakte een einde aan de inning.

In de 2e6 kreeg Boston lopers op het tweede en derde honk met twee uit, maar beiden bleven achter.

Nadat Detroit twee lopers op de honken kreeg met twee uit, maar niet scoorde in de 1e7 haalde Boston stevig uit in de 2e7 om het duel in eigen voordeel om te draaien. Jonny Gomes begon met een tweehonkslag, waarna Xander Bogaerts met één uit vier wijd kreeg. Dat bracht nieuwe werper Drew Smyly in als vervanger van Scherzer. Maar hij zag Jacoby Ellsbury het honk bereikten op een fout op een 'force play-grounder', zodat de honken vol kwamen te staan en dat leidde weer tot een werperswissel. José Veras nam het op tegen Shane Victorino en die dreunde een 0-wijd-2-slag pitch het linksveld in voor een grand slam homerun en een 5-2 voorsprong!

Koji Uehara, die werd gekozen tot MVP van de Series, beklom de heuvel in de negende inning, kreeg een 2-out single tegen, maar eindigde het duel met drie slag voor voormalig Red Sox-speler José Iglesias.

(19 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.