Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Lions schakelt Golden Eagles uit in nieuwe Asia Series-verrassing
English
TAICHUNG (Taiwan) - De tweede halve finale van de Asia Series is eveneens in een verrassing geëindigd, want de Taiwanese kampioen Uni-President 7-Eleven Lions heeft de Japanse kampioen Tohoku Rakuten Golden Eagles uitgeschakeld door dinsdagavond (19 november) met 4-1 te winnen. Maandagavond schakelde de Australische kampioen Canberra Cavalry de Zuid-Koreaanse kampioen Samsung Lions uit in de eerste halve finale op weg naar de finale. Met het resultaat van vandaag zijn beide favorieten nu uitgeschakeld. De verwachting was dat de Koreaanse Lions en de Golden Eagles de finale zouden bereiken, waarbij de Japanse ploeg favoriet was voor de titel. Zowel de Lions als de Golden Eagles hadden een aantal minor league-spelers aan hun Asian Series-roster toegevoegd. Masahiro Tanaka, die dit seizoen de beste werper in Japan was met 224 overwinningen en ook een belangrijke rol speelde in de Japan Series, stond op het roster voor de Eagles, maar gooide niet in het toernooi.

De Australische en Taiwanese kampioenen ontmoeten elkaar nu in de finale op woensdag.

De Lions sloegen vandaag vroeg toe met het scoren van drie runs in de eerste inning op starter Sho Miyagawa. Lead-off hitter Chi-hiang Lin bereikte het honk na een fout en scoorde toen Fu-hao Liu volgde met een tweehonkslag. Even later scoorde Liu toen volgende slagman Wu-hsiung Pan een driehonkslag sloeg. Miyagawa schakelde hierna de volgende slagman met drie slag uit, maar kreeg toen een RBI-single tegen van Yung-chi Chen. De inning eindigde met een dubbelspel, maar de Lions hadden een 3-0 voorsprong genomen en dat bleek belissend voor de wedstrijd.

Voor de Golden Eagles opende Takero Okajima de eerste inning met een honkslag, maar hierna volgden drie grounders.

De Lions leken opnieuw tot scoren te komen in de tweede inning toen Chi-wei Teng en Chih-kang Kao begonnen met een honkslag. Maar hierna maakten een grounder en een dubbelspel een einde aan de inning.

De Lions lieten een loper achter in de vierde inning, waarna de Eagles weer een dubbelspel draaiden in de zesde slagbeurt. Maar in de zevende inning voegde de Taiwanese ploeg een 'insurance run' toe. Kuo-chin Kao opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Chi-wei Teng en scoorde op een honkslag van Chih-kang Kao om de stand op 4-1 te brengen.

De Japanse ploeg scoorde hun punt in de tweede inning. Lions-starter Nelson Figueroa begon de slagbeurt met een strikeout, maar kreeg toen honkslagen tegen van Shintaro Masuda en Tetsuro Nishida, waarna hij voor volle honken zorgde toen hij Tadashi Ishimine raakte met een worp. Een opofferingsslag van Ryo Hijirisawa zorgde hierna voor het punt, maar de inning eindigde even later met een groundout.

Het zou het enige punt zijn voor de Golden Eagles. Figueroa gooide het hele duel voor de Lions en kwam geen moment in de problemen in de volgende zeven innings. Hij zorgde voor drie nullen op rij in de derde, vierde, zesde, achtste en negende inning. De Eagles zouden nog maar twee keer het honk bereiken. In de vijfde inning sloeg Ryo Hijirisawa een tweehonkslag met één uit, maar strandde. In de zevende inning bereikte Shintaro Masuda het honk na een fout, maar ging uit in een dubbelspel. Figueroa stond maar vier hits toe en kwam tot vier strikeouts, terwijl hij slechts 97 pitches nodig had op weg naar de verrassende overwinning.

(19 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.