Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Xander Bogaerts pakt titel met BoSox
English

...Xander Bogaerts tijdens de WBC...
(© Foto: Henk Seppen)
BOSTON, Massachusetts (USA) - De Boston Red Sox zijn de kampioen van de Eastern Division in de American League. Op eigen veld in het historische Fenway Park wonnen de BoSox vrijdag met 6-3 vs. Toronto Blue Jays om beslag te leggen op de titel. Een dag eerder verzekerde Boston zichzelf al van een plek in de Play-Offs.

Vorig seizoen sloot Boston af met een laatste plek in de AL East, maar dit jaar won de ploeg hun eerste divisie-titel sinds 2007. Boston staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van John Farrell, die de zevende manager in de clubhistorie is die de ploeg naar de Play-Offs loodst in zijn eerste jaar.

Boston opende de score in de eerste inning toen Dustin Pedroia scoorde na een wilde worp, waarna een punt werd toegevoegd via vier wijd met volle honken in de derde slagbeurt.

Toronto pakte een punt terug in de vijfde, maar hierna kwam Boston tot een rally van drie runs in de zevende inning. David Ortiz zorgde voor een punt met een honkslag, waarna Mike Carp nog eens twee runs binnenbracht met een 2-out single.

In de achtste inning verkleinde Toronto de achterstand naar 5-3 toen Adam Lind homerde. Maar in de thuishelft van de inning maakte Boston er 6-3 van na een honkslag van Pedroia.

Nederlands Honkbal Team-international Xander Bogaerts kwam vanavond niet in actie voor Boston. Na te zijn toegevoegd aan het roster speelde de derde honkman voor vandaag in 14 wedstrijden voor de BoSox en sloeg 10 honkslagen, waaronder een homerun.

(20 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.