Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Neptunus wint 3e duel, heeft titel in zicht
English
HOOFDDORP - Op een bewolkte en koude avond versloeg DOOR Neptunus Vaessen Pioniers vrijdag met 6-1 om een 3-0 voorsprong te nemen in de best-of-seven Holland Series. Hiermee heeft de Rotterdamse ploeg het landskampioenschap in zicht met twee wedstrijden op het programma in Hoofddorp. Game 4 wordt zaterdag gespeeld vanaf 14:00 uur. Indien nodig volgt het vijfde duel zondag met als aanvangstijd 12 uur, twee uur eerder dan gepland, vanwege televisie-registratie.

De wedstrijd van vandaag stond aanvankelijk voor donderdagavond op het programma, maar werd toen afgelast vanwege regen en een onbespeelbaar veld. Diegomar Markwell (Neptunus) en Lars Huijer (Pioniers), de twee aangekondigde starters voor donderdag, behielden hun plek in de rotatie en begonnen dus vanavond op de heuvel. Markwell stond zeven honkslagen toe in zeven innings om zijn tweede winst van de Series te verdienen. Huijer kreeg vijf hits tegen, maar gooide ook viermaal vier wijd en raakte een slagman, terwijl hij ook nog eens vier runs moest incasseren in de 3 2/3 inning die hij gooide. En dus was het geen succesvolle avond voor Huijer, die zijn eerste optreden van het seizoen maakte voor Pioniers en na vertrek van de heuvel ook nog eens uit het veld werd gestuurd.

Huijer gooide voor Pioniers tijdens de seizoenen 2010 en 2011 voor een totaal van acht wedstrijden, maar vanavond was zijn eerste optreden voor de ploeg in een 'post-season'. De rechtshander keerde kortgeleden terug na afloop van zijn derde profseizoen in de organisatie van de Seattle Mariners. Dit seizoen was Huijer 8-2 voor de Everett AquaSox, het Single-A Advanced team van de Mariners. Hij gooide in 14 wedstrijden, startte er daarvan 13 en kwam tot 61 strikeouts in 71 1/3 inning, terwijl hij maar 23 keer vier wijd gooide. Huijer kreeg 57 honkslagen en 24 punten tegen en sloot af met een 3.03 ERA. In 2011 en 2012 gooide Huijer in het Rookie League-teams van Seattle.

In de eerste inning had Lars Huijer totaal 24 worpen nodig. Lead-off hitter Gianison Boekhoudt sloeg drie worpen fout en kwam op 3-wijd-2-slag toen hij een grounder sloeg, maar hierna raakte Huijer volgende slagman Benjamin Dille met een worp en gooide vier wijd op Raily Legito. De twee lopers schoven op na een grounder van Dwayne Kemp, waarna de twee achterbleven toen ook Kalian Sams een grounder sloeg.

In de tweede inning beleefde derde honkman Michael Pluijmers de nodige problemen. Hij maakte een fout op een lead-off grounder van Gyenuar Lopez, waarna hij de bal liet vallen terwijl hij draaide voor een dubbelspel op een hierna volgende grounder van Rudy Van Heydoorn. Pluijmers kon dus niet Lopez gedwongen uit te schakelen, maar kon alleen Van Heydoorn op het eerste honk uitgooien. Huijer gooide hierna vier wijd op Adrian Anthony, maar volgde met een strikeout voor Shaldimar Daantji, waarna Neptunus opnieuw twee lopers achterliet toen Boekhoudt op fout gebied werd uitgevangen.


...Onder betere, maar koude, weersomstandigheden dan de dag ervoor...
...neemt Neptunus een 3-0 voorsprong in de Holland Series...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Maar in de derde inning opende Neptunus de score en was het opnieuw Kalian Sams die het één en ander in beweging zette voor de Rotterdammers. Met één uit sloeg veteraan Raily Legito een honkslag en stal het tweede honk. Hierna kreeg Kemp drie slag, maar volgde Sams met een tweehonkslag om Legito binnen te brengen en Neptunus op voorsprong te zetten.

Diegomar Markwell had ook de nodige worpen nodig in zijn eerste drie slagbeurten en zag Pioniers de honken bereiken. Met één uit in de eerste inning kreeg de linkshander een tweehonkslag tegen van Phil Ortez, waarna hij vier wijd gooide op Danny Rombley, maar kwam ongeschonden uit de inning toen volgende slagman Vince Rooi in een dubbelspel sloeg. In de tweede inning sloeg Mark-Jan Moorman een honkslag met één uit, waarna Dè Flanegin vier wijd kreeg met twee uit, maar de twee strandden toen Michael Pluijmers een vangbal sloeg.

In de derde inning, met een 1-0 achterstand, kwam Pioniers langszij. Met twee uit gooide Markwell vier wijd op Rombley en Rooi, waarna hij een RBI-single tegen kreeg van Mark Duursma, maar een grounder van Moorman sloot de inning af.

Vanaf de vierde inning groeide Markwell en stond nog maar drie honkslagen toe in de volgende vier innings en zag nog maar één loper het tweede honk bereiken. Huijer kwam in de vierde inning in de problemen. Hij kreeg aanvankelijk twee snelle nullen, maar moest toen een honkslag incasseren van Shaldimar Daantji, die het tweede honk stal, gevolgd door een vrije loop voor Gianison Boekhoudt. Hierna sloeg Benjamin Dille een honkslag om Daantji binnen te brengen en Neptunus een hernieuwde voorsprong te geven. Huijer zorgde hierna voor volle honken toen hij vier wijd gooide op Raily Legito. Dwayne Kemp leverde hierna een honkslag af door de linkerkant van het infield, waardoor Boekhoudt en Dille konden scoren en de stand werd verhoogd naar 4-1. Pioniers' Hoofd Coach Robert Klaver bracht hierna Dennis Buring in als reliever voor relief Huijer. Terwijl hij terugliep naar de dug-out zei Huijer iets in de richting van Home Plate Umpire Olav Steijger. En toen hij in de dug-out was aangekomen zei hij waarschijnlijk iets teveel, want Steijger stuurde hem vervolgens weg.

Reliever Dennis Buring deed het prima in de volgende innings. Hij nam het werpen over met lopers op het eerste en tweede honk, die in scoringspositie kwamen via een double steal. Maar Buring sloot de inning sterk af met drie slag voor Kalian Sams.

Maar Neptunus had driemaal gescoord en had daarmee het duel beslist, want Pioniers kon simpelweg niets terugdoen en zag er niet overtuigend uit. Zerzinho Croes opende de vijfde inning voor de thuisploeg met een honkslag, maar daarna volgden drie nullen. In de zesde sloeg Rudy Dirksen een honkslag met twee uit, maar bleef ook achter.

Dennis Buring gooide vier wijd met één uit in de zesde, maar schakelde toen vier slagmensen op rij uit. Met twee uit in de zevende kreeg hij honkslagen tegen van Gyenuar Lopez en Rudy Van Heydoorn en werd opgevolgd door Scott Ronnenbergh, eveneens een actieve prof op het roster van Pioniers. De linkshander schakelde Adrian Anthony met drie slag uit om de inning af te sluiten.

In de 2e7 kreeg Markwell een lead-off single tegen van Michael Pluijmers, die even later gedwongen uitging, gevolgd door een dubbelspel.

Neptunus voegde een punt toe in de achtste slagbeurt. Ronnenbergh gooide vier wijd op Shaldimar Daantji, die vervolgens het tweede honk kreeg na schijn. Met één uit scoorde hij op een tweehonkslag langs de rechtsveldlijn van Benjamin Dille. Ronnenbergh schakelde Legito met drie slag uit en een grounder sloot de inning af, maar de linksvelder moest weer een punt toestaan in de negende slagbeurt. Hij werd eerst gesteund met een fraaie actie van korte stop Vince Rooi op een line drive grounder van Kalian Sams, maar gooide toen vier wijd op Gyenuar Lopez. Hierna bracht Rudy Van Heydoorn Lopez met een honkslag naar het derde honk. Maar de laatste kon vervolgens scoren toen derde honkman Michael Pluijmers een aangooi miste van linksvelder Kevin Dirksen, zodat het 6-1 werd. Ronnenbergh volgde met vier wijd voor Adrian Anthony en werd opgevolgd door Joran Klarenbeek, die drie slag gooide op Daantji en afsloot met een vangbal.

Jorian van Acker gooide de laatste twee innings voor Neptunus. Hij kreeg een lead-off single tegen van Danny Rombley in de achtste, maar die ging gedwongen uit. Van Acker zorgde voor drie nullen op rij in de negende om het duel af te sluiten.

En zo heeft Neptunus nu nog slechts één overwinning nodig om hun 14e landskampioenschap te kunnen veroveren.

(20 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.