Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Bears naar Korean Series tegen Lions
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Doosan Bears won zondagmiddag (20 oktober) met 5-1 vs. LG Twins om zich voor het eerst sinds 2008 te plaatsen voor de Korean Series. Met de winst wonnen de Bears de best-of-five Tweede Ronde van de Play-Offs met 3-1. De Bears moeten het nu opnemen tegen Samsung Lions, het team van de Nederlandse werper Rick van den Hurk. De Series begint aanstaande donderdag in Dague, de thuisstad van de Lions.

In de reguliere competitie eindigden de Bears op de vierde plaats. De ploeg versloeg het als derde geëindigde Nexen Heroes in de eerste Ronde van de Play-Offs en heeft nu ook het als tweede geëindigde LG Twins uitgeschakeld.

De Bears openden de score in de tweede helft van de tweede inning. Met lopers op het eerste en tweede honk eindigde een hard geslagen bal richting eerste honkman Yong-eui Kim in een fout, want de bal sprong bij hem weg richting fout gebied. Voorste loper Won-seok Lee kon hierdoor tot scoren komen.

De Twins liet lopers in scoringspositie achter in de vierde en zesde (honken vol) inning. De ploeg kwam langszij in de 1e7 via een puntscorende tweehonkslag van Yong-taik Park.

In de zevende hernamen de Bears de leiding. Twins-starter Kyu-min Woo raakte twee slagmensen met een worp en werd vervangen door Sang-yeol Lee, die een wilde worp gooide, zodat de lopers opschoven. Een opofferingsslag van Jong-wook Lee zorgde hierna voor 2-1.

De Bears namen meer afstand in de achtste inning door driemaal te scoren. Jun-seok Choi sloeg een solo-homerun en Jae-il Oh volgde met een driehonkslag, waarna hij kon scoren toen rechtsvelder Yong-taik Park de bal verkeerd verwerkte. Even later sloeg ook Jae-won Oh een driehonkslag en scoorde het derde punt in de slagbeurt op een honkslag van Byeog-heon Min. Doosan-starter Hui-kwan Yu gooide zeven sterke innings. Hij kwam tot vijf strikeouts en werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Series.

(20 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.