Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


ADO Lakers neemt leiding in beslissende series
English
DEN HAAG - ADO Lakers heeft zaterdag een 2-1 voorsprong genomen in de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vs. Twins. Eerst moesten de twee teams het duel uitspelen dat afgelopen maandag door regen werd gestaakt in de eerste helft van de zesde inning met een 12-0 voorsprong voor Twins.

Vandaag werden de resterende innings gespeeld en won Twins de wedstrijd met 12-1 om de reeks in balans te brengen.

Hierna won ADO Lakers Game 3 met een 2-1 stand in een pitchingduel tussen Timo van Ancum (ADO Lakers) en Kevin Roovers (Twins). van Ancum kwam tot zes strikeouts en kreeg zes hits tegen, terwijl Roovers zevenmaal drie slag gooide en maar vier hits toestond.

Game 4 wordt zondag in Oosterhout gespeeld.Om 12 uur ging het restant van de door regen gestaakte wedstrijd van maandagavond van start in de eerste helft van de zesde inning. Roy de Milde kwam weer aan slag met een 2-wijd-1-slag stand en stond tegenover Sylvester Martina, die maandagavond in de vijfde inning in het duel was gekomen als reliever en nu weer terugkeerde op de heuvel. De Milde kreeg vier wijd, maar daarna volgden twee nullen.

In de tweede helft van de zesde inning werd Stijn de Konick de reliever voor Kevin Roovers, die maandag was begonnen. Hij kreeg een 2-out single tegen van Kelvi Martinez, maar strandde op het eerste honk.

Nadat Twins op rij was uitgegaan in de 1e7 scoorde ADO Lakers het enige punt in de tweede helft. Julian Goins opende met vier wijd en scoorde met twee uit op een honkslag van Jeffrey Ruiz.In de normaal vastgestelde wedstrijd was Kevin Roovers weer de starter voor Twins, terwijl Timo van Ancum startte voor ADO Lakers. Beiden gooiden het hele duel.

Nadat Twins twee lopers had achtergelaten in de eerste inning sloeg ADO Lakers met twee runs toe in de tweede helft van de tweede slagbeurt. Reangelo Castillo en Julian Goins openden met honkslagen, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Jeffrey Ruiz. De laatste schoof vervolgens op na een opofferingsstootslag van Glennton Poulo, maar werd op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder naar kort van Jurriaan Dijk. De inning werd daarna afgesloten met een strikeout.

Vanaf die strikeout schakelde Roovers 15 slagmensen op rij uit, waarna hij vier wijd gooide op Ruiz met twee uit in de zevende inning. Hij kreeg daarna een honkslag tegen van Poulo, maar Ruiz werd op het derde honk uitgegooid toen hij op de klap het derde honk probeerde te bereiken.

In de achtste inning kreeg ADO Lakers twee lopers in scoringspositie, maar wist de voorsprong niet uit te breiden. Jurriaan Dijk begon met vier wijd en schoof op na een OSS, waarna hij het derde honk bereikte toen Odion Gouverneur na een fout op het honk kwam. Maar nadat de laatste het tweede honk had gestolen volgden twee vangballen.

Twins liet twee lopers achter in de eerste inning. Jarreau Martina begon met een stootslag-honkslag en Bart Hanegraaf kreeg vier wijd met twee uit, maar daarna volgden twee nullen.

Na negen slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Van Ancum een one-out double tegen van Martijn Meeuwis in de vierde, maar hield Twins puntloos.

Twins liet weer een loper achter in de vijfde en zesde inning, waarna de ploeg op rij uitging in de zevende.

Intussen stond ADO Lakers nog steeds met maar 2-0 voor en kwam Twins vaker op de honken, maar de ADO-verdediging maakte de nullen.

De spanning steeg in de eerste helft van de negende inning toen Twins de kans kreeg minimaal langszij te komen. Martijn Meeuwis opende met een honkslag, waarna Stijn Janssens vier wijd kreeg met één uit. De honken kwamen vol te staan toen ook Rikkert Kempen een honkslag sloeg. Hierna werd Tommie Smeets ingezet als pinch-hitter, maar kreeg drie slag. Twins scoorde even later een punt toen Van Ancum vier wijd gooide op volgende slagman Lars Molenaar, zodat de honken vol bleven. Maar de wedstrijd eindigde toen voormalig ADO-speler Jarreau Martina werd uitgevangen door rechtsvelder Odion Gouverneur, zodat drie loper achterbleven ter afsluiting van een aantrekkelijk duel.

(21 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.