Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Golden Eagles voor het eerst naar Japan Series; HR, 3 RBI's Jones
English
SENDAI (Japan) - Tohoku Rakuten Golden Eagles heeft zich voor het eerst in de clubhistorie geplaatst voor de Japan Series door met 8-5 te winnen vs. Chiba Lotte Marines op maandagavond (21 oktober). Met de winst wonnen de Golden Eagles de Pacific League Climax Series met 4-1. Als winnaar van de reguliere competitie begonnen de Golden Eagles de best-of-seven met één overwinning.

De Golden Eagles stonden met 3-0 voor toen de Marines tot een rally van vier runs kwamen in de vierde inning. De Eagles hernamen de leiding met 5-4, maar zagen de Marines langszij komen in de 1e7. Opnieuw reageerde de thuisploeg onmiddellijk met het scoren van een punt en hield de voorsprong dit keer vast.

De Golden Eagles openden de score in de eerste inning. De thuisploeg kreeg de honken vol op starter Yuki Karakawa, die lead-off hitter Takero Okajima met een worp raakte, vervolgens vier wijd gooide op Kazuya Fujita en een infield-hit moest toestaan aan Ginji Akaminai. Het eerste punt werd hierna gescoord toen Andruw Jones volgde met een opofferingsslag, maar de ploeg liet ook twee lopers achter.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning via een grounder van Okajima en een honkslag van Akaminai, maar de Marines kwamen vervolgens tot een rally van vier punten in de vierde slagbeurt. Een grounder van Toshiaki Imae leverde het eerste punt op, waarna een 3-run homerun van G.G. Sato de Marines op 4-3 zette.

De Golden Eagles antwoordden met twee runs in de 2e4. Akaminai kreeg vier wijd met twee uit, waarna Andruw Jones een 2-run homerun sloeg om de stand op 5-4 te brengen.

De Marines brachten de stand weer in evenwicht in de zevende inning. Daichi Suzuki opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Tomoya Satozaki en scoorde toen Shunichi Nemoto volgde met een RBI-single.

Maar de Golden Eagles herstelden zich weer gelijk en braken de 5-5 stand in de 2e7 toen Casey McGehee homerde met twee uit.

De thuisploeg voegde nog twee 'insurance runs' toe in de achtste inning op back-to-back RBI-singles van Kazuya Fujita en Ginji Akaminai om de voorsprong op te voeren naar 8-5.

(21 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.