Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Roger Bernadina is Free Agent
English

...Roger Bernadina tijdens de WBC...
(© Foto: Henk Seppen)
PHILADELPHIA, Pennsylvania (USA) - De Nederlandse outfielder Roger Bernadina is vorige week van het 40-man roster van de Philadelphia Phillies gehaald en heeft ervoor gekozen Free Agent te worden. De 29-jarige Bernadina kwam in augustus bij de Phillies en speelde in 27 wedstrijden voor de ploeg, nadat hij kort ervoor was 'released' door Washington Nationals. Dit was Bernadina's zesde seizoen in de Major League.

In maart van dit jaar bereikte Bernadina de halve finale van de World Baseball Classic met het Nederlands Honkbal Team.

Bernadina tekende een profcontact in 2001 bij de Montreal Expos. Hij debuteerde een jaar later en kwam uit in 57 wedstrijden van het Rookie League-team van de Expos, dat in 2005 Washington Nationals werd.

Na vier seizoenen te hebben gespeeld in Single-A promoveerde hij in 2007 naar Double-A en Triple-A. Bernadina speelde wederom in Double-A en Triple-A in 2008 en dat was ook het jaar waarin zijn debuut maakte in de Major League. Hij speelde zijn eerste wedstrijd op 29 juni 2008 toen hij lead-off hitter en midvelder was voor Washington Nationals tegen Baltimore Orioles. In dat duel sloeg Bernadina een honkslag in zijn allereerste big league-slagbeurt op werper Jeremy Guthrie. In 2010 en vorig jaar namen Bernadina en Guthrie samen deel aan de European Big League Tour van de Nederlandse werper Rick van den Hurk. De midvelder die dag voor Baltimore was Adam Jones, die eveneens tweemaal deelnam aan de EBLT.

In het restant van het seizoen 2008 speelde Bernadina in 26 wedstrijden voor de Nationals. In 2009 bleef zijn big league-optreden beperkt tot drie wedstrijden en speelde hij het grootste deel van het seizoen in Triple-A. Hoewel hij ook in 2010 en 2011 in Triple-A speelde werd Bernadina steeds vaker een basisspeler in de Major League. In 2010 speelde hij in 134 wedstrijden en in 2011 in 91 wedstrijden voor de Nationals, waar hij één van de startende outfielders werd en vanaf 2012 niet meer in de Minor League uitkwam. Na in 129 wedstrijden te hebben gespeeld in het seizoen 2012, waarin hij .291 sloeg, keerde Bernadina terug naar de Nationals voor dit seizoen. Hij speelde in 85 wedstrijd, maar sloeg nu slechts .178 met 18 gescoorde en maar zes binnengeslagen punten. Dat leidde tot zijn ontslag op 19 augustus. Maar twee dagen later tekende hij als Free Agent een contract bij de Philadelphia Phillies.

Bij de Phillies speelde Bernadina in 27 wedstrijden en sloeg .187 (14-uit-75) met twee homeruns, vijf RBI's en acht gescoorde punten. Hij kreeg 21 keer drie slag en viermaal vier wijd.

Op 16 oktober werd bekend gemaakt dat Bernadina met nog drie spelers was 'outrighted' naar Lehigh Valley IronPigs, het Triple-A team van de Phillies. Als een spelers wordt 'outright' heeft hij het recht dat te weigeren en Free Agent te worden. Bernadina koos de volgened dag voor free agency en dat betekent dat hij nu beschikbaar komt voor andere clubs.

Eén dag nadat Bernadina bij de Phillies kwam werd Ryne Sandberg officiëel de nieuwe Manager van de ploeg, nadat hij per 16 augustus al was aangesteld als interim-manager. Na afloop van het seizoen werd bekend gemaakt dat de organisatie zich buigen over de samenstelling van het huidige 40-man roster. Sindsdien zijn verschillende spelers van het roster afgehaald, terwijl ook een aantal nieuwe coaches is aangesteld als vervanging van anderen.

(21 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.