Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Andrelton Simmons verovert NL-East titel met Braves
English

...Andrelton Simmons tijdens de WBC...
(© Foto: Henk Seppen)
CHICAGO, Illinois (USA) - Voor de derde keer in vier dagen maakte een speler van het Nederlands Honkbal Team deel uit van een ploeg die een divisie-titel veroverde in Major League Baseball. Op donderdag won werper Kenley Jansen de titel in de West Division van de National League met de Los Angeles Dodgers, waarna op vrijdag derde honkman Xander Bogaerts deel uitmaakte van het kampioensteam van de Boston Red Sox, dat de titel pakte in de East Division van de American League. Vandaag, op zondagmiddag, werd korte stop Andrelton Simmons de derde speler, want Atlanta Braves veroverde het kampioenschap in de National League East Division.

De Braves stonden vandaag tegenover de Chicago Cubs en wonnen met 5-2 in Wrigley Field. Maar de Braves werden officiëel NL East kampioen in de zesde inning toen Washington Nationals de wedstrijd tegen Miami Marlins afsloot met een 4-2 nederlaag. Hierdoor werd Washington, de laatste concurrent voor de titel, uitgeschakeld en was het kampioenschap voor Atlanta een feit, de eerste divisie-titel voor de ploeg sinds 2005. De Braves waren koploper sinds 5 april, een totaal van 175 dagen op de eerste plaats. Washington blijft wel in de race voor de Wild Card. Door de winst van Miami is ook St. Louis Cardinals nu zeker van deelname aan de Play-Offs. St. Louis is momenteel koploper in de NL Central Division.

Vandaag speelde de op Curaçao geboren Simmons zijn 150e wedstrijd van het seizoen voor de Braves en hij droeg aan de winst mee met het slaan van twee homeruns. Inclusief vandaag heeft Simmons 143 honkslagen geslagen, waaronder 17 homeruns. Hij scoorde 73 punten en sloeg er 57 binnen. Van zijn 581 slagbeurten kreeg Simmons slechts 51 keer drie slag.

Atlanta nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning toen Jayson Heyward opende met een honkslag en scoorde toen Freddie Freeman homerde met één uit. In de tweede helft van de eerste inning moest startende werper Julio Teheran een punt toestaan. Maar de Braves pakten het punt terug in de vierde inning toen Simmons homerde met twee uit.

In de eerste helft van de achtste inning, met één uit, sloeg Brian McCann een honkslag voor Atlanta. Reliever Brooks Raley, die de inning ervoor op de heuvel was gekomen, volgde met drie slag voor volgende slagman Jordan Schafer. Maar hierna dreunde Simmons de vierde worp van Raley over de midveld-omheining voor zijn tweede homerun in de wedstrijd, waarmee de voorsprong werd opgevoerd naar 5-1. Hij sloeg bijna drie homeruns vandaag, maar de bal die hij in de tweede inning sloeg werd net voor de omheining in het midveld gevangen.

De Cubs weten alleen in de eigen achtste beurt nog een punt te scoren, resulterend in een 5-2 eindstand.

Andrelton Simmons werd vorig jaar toegevoegd aan het big league-roster van de Atlanta Braves en maakte zijn debuut op 2 juni 2012 tegen Washington, tegen wie hij toen 0-uit-3 sloeg. Hij speelde hierna in 49 wedstrijden in het restant van het seizoen en sloeg .289 (48-uit-166) met drie homeruns. Simmons scoorde 17 punten en kreeg 19 binnengeslagen punten op zijn naam.

Dit seizoen werd Simmons de vaste korte stop van de Braves in een loopbaan die heel snel opwaarts ging. Simmons werd in 2010 door de Braves geselecteerd in de June Amateur Draft en tekende een contract. De korte stop, die op 4 september 24 jaar werd, maakte zijn profdebuut later in 2010 en speelde toen in 62 wedstrijden op het Rookie League-niveau. In 2011 promoveerde hij naar Single-A Advanced, waarna hij uitkwam voor de Mississippi Braves in Double-A in 2012, het seizoen waarin hij ook zijn Major League-debuut maakte. Dit seizoen staat Simmons het hele jaar al op het Major League-roster.

In maart van dit jaar was Simmons één van de actieve profspelers die uitkwam voor het Nederlands Honkbal Team tijdens de World Baseball Classic, waar de ploeg de halve finale bereikte.

(22 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.