Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oakland wint 2e AL-West titel op rij; Speciale dag voor Rivera, Pettitte
English
OAKLAND, California / NEW YORK, New York (USA) - Oakland Athletics is voor het tweede jaar op rij de kampioen van de American League West Division. De A's wonnen zondag voor eigen publiek met 11-7 vs. Minnesota Twins, maar werden in de zesde inning al kampioen toen Kansas City Royals won van Texas Rangers, dat daardoor werd uitgeschakeld voor de AL West-titel. Dat duel eindigde spectaculair, want Justin Maxwell sloeg een 2-out, walk-off grand slam homerun in de tiende inning, die de Royals een 4-0 winst opleverde.

Met de winst bleven de Royals in de race voor de Wild Card in de American League. En ondanks het verlies zijn ook de Rangers nog altijd kandidaat voor de AL-Wild Card.

In de Central Division van de American League verloor Detroit Tigers zondag met 6-3 van Chicago White Sox, maar nadert het kampioenschap, wat maandag al gerealiseerd zou kunnen worden.AL Wild Card
Met nog één week te gaan in de reguliere competitie zijn er momenteel nog altijd zes ploegen in de race voor de twee Wild Cards in de American League. Door zondag met 9-2 te winnen vs. Houston Astros won Cleveland Indians niet alleen de achtste wedstrijd op rij, het heeft nu ook het vierde beste 'record'. En daarmee zou de ploeg de Wild Card verdienen. Cleveland wordt dicht gevolgd door Tampa Bay Rays, dat zondag met 3-1 won van Baltimore Orioles en nu eventueel de tweede Wild Card zou winnen. Tampa wordt achtervolgd door Texas, dat nog zeven wedstrijden heeft te spelen in de competitie. Kansas City, New York Yankees en Baltimore zijn ook nog altijd in de race, maar hebben een grotere achterstand op de Rays. Kansas City en Baltimore hebben ook nog zeven wedstrijden op de agenda staan, terwijl de Yankees er nog zes moeten spelen.

NL Wild Card
In de National League stijgt de spanning voor de Wild Cards in deze league. Cincinnati Reds won met 11-3 van rivaal Pittsburgh Pirates en dat betekent dat de twee teams nu samen de tweede plaats delen in de Central Division achter St. Louis. Met deze positie zouden Cincinnati en Pittsburgh beiden een Wild Card verdienen, maar ze strijden ook nog om de divisie-titel. Komend weekeinde sluiten de Reds en Pirates het seizoen tegen elkaar af in een reeks in Pittsburgh. De enige ploeg die nog een kleine kans heeft een Wild Card te winnen is Washington, dat nog zeven wedstrijden moet spelen, maar 11 punten (5 1/2 games) achterstaat.Ovaties voor Rivera & Pettitte
Net als de Orioles verloren ook de Yankees zondag, waardoor het gat tussen de tweede Wild Card-positie groter werd. De Yankees verloren met 2-1 van San Francisco Giants op wat een historische dag was in Yankee Stadium. Voor de wedstrijd, die werd bijgewoond door bijna 50.000 toeschouwers, huldigden de Yankees closer Mariano Rivera, die aan het einde van het seizoen stopt. De 43-jarige Panamees is de all-time save leider met 652 en zou aanvankelijk na vorig seizoen stoppen. Maar hij liep toen een zware blessure op die een einde maakte aan zijn seizoen, waarna hij besloot dit jaar terug te komen. De afgelopen weken werd Rivera gehuldigd in de meeste stadions waar de Yankees speelden, inclusief vorige week door rivaal Boston Red Sox in Fenway Park. Vandaag haalden de Yankees officiëel Rivera's rugnummer 42 uit de roulatie. Rivera is de laatste actieve speler die dit nummer draagt, dat in 1997 in de hele Major League werd 'retired' ter ere van de legendarische Jackie Robinson. In 1947 was Robinson de eerste kleurling die in de Major League speelde.

Naast de huldiging van Rivera had het duel nog een emotioneel moment, omdat Andy Pettitte zijn laatste seizoensstart maakte in Yankee Stadium. Eerder afgelopen week kondigde Pettitte aan dat ook hij na het seizoen zal stoppen. De 41-jarige linkshander schakelde de eerste 14 slagmensen op rij uit, waarna hij vier wijd gooide met twee uit in de vijfde inning. Met een 1-0 voorsprong na een homerun van Mark Reynolds in de derde inning, kreeg Pettitte zijn eerste honkslag tegen in de zesde inning. Dat was een one-out homerun van Ehire Adrianza, zijn eerste in de Major League.

Pettitte zorgde hierna weer voor drie nullen op rij in de zevende. In de achtste kreeg hij een lead-off double tegen van Pablo Sandoval en werd vervangen. Op weg naar de dug-out kreeg Pettitte een staande ovatie.

(22 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.