Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Twins brengt reeks in balans en dwingt 5e duel af
English
OOSTERHOUT - Twins boekte zondag een 9-0 shutout-zege tegen ADO Lakers in Game 4 van de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off om de reeks in balans te brengen. Hierdoor is nu een vijfde wedstrijd nodig om de reeks te beslissen. Dat duel wordt aanstaande zaterdag in Den Haag gespeeld. De winnaar daarvan zal volgend seizoen in de Hoofdklasse uitkomen, terwijl de verliezer genoegen moet nemen met een plek in de Overgangsklasse.ADO Lakers sloeg vandaag slechts drie honkslagen op drie werpers. De ploeg bereikte maar eenmaal het tweede honk. Nadat de eerste zeven slagmensen op rij waren uitgeschakeld door Jurriaan Korff sloeg Jurriaan Dijk een honkslag met één uit in de derde inning, maar werd met een pick-off uitgeschakeld.

In de vijfde inning bereikte Glennton Poulo het honk na een fout met één uit, maar ging gedwongen uit. In de zevende slagbeurt sloeg Jeffrey Ruiz de tweede honkslag voor ADO Lakers en bereikte het tweede honk na een outfield-fout, maar hij bleef daar achter.

Tegenover nieuwe werper Matthew Latta in de achtste inning kreeg ADO Lakers een loper op het honk toen Thomas Gei vier wijd kreeg met één uit, maar hierna draaide Twins een dubbelspel. ADO Lakers kreeg hun zesde en laatste loper op het honk in de negende slagbeurt op Remco Gorisse. Hij kreeg een lead-off single tegen van Kelvin Knape, maar na een vangbal draaide Twins opnieuw een dubbelspel om het duel af te sluiten.

Het was vandaag dus allemaal Twins en dat begon al gelijk in de eerste inning.

ADO Lakers-starter Wimsley van Heijningen kreeg een lead-off single tegen van Jarreau Martina (die het tweede honk stal) en gooide vier wijd op Shurty Tremus. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Bart Hanegraaf. Een opofferingsslag van Martijn Meeuwis opende vervolgens de score. Even later stal Tremus het derde honk en scoorde toen daar een foute aangooi van de catcher op volgde.


...Jarreau Martina...
...3 hits, 2 runs, 2 RBI's...
(© Foto: Twins)
Twins nam meer afstand door driemaal te scoren in de tweede inning toen Van Heijningen opnieuw in de problemen kwam. Met één uit sloeg Stijn Janssens een honkslag. Hierna maakte Van Heijningen een fout op een opofferingsstootslag van Christopher Ge en zorgde voor volle honken via vier wijd voor Lars Molenaar. Jarreau Martina volgde met een 2-run single en een opofferingsslag van Shurty Tremus leverde het volgende punt op en bracht de stand op 5-0.

van Heijningen kreeg nog eens twee honkslagen tegen in de derde inning en werd toen opgevolgd door Martijn Riphagen. Die schakelde twee slagmensen uit, maar moest toen een extra punt toestaan in de vierde toen Tremus met twee uit een honkslag sloeg en scoorde op een honkslag van Hanegraaf.

In de vijfde inning verhoogde Twins de voorsprong naar 7-0 toen Anthony Vrolijk opende met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Molenaar.

Twins werd puntloos gehouden in de zesde en zevende inning, maar scoorde weer twee punten in de achtste op Rick van der Post, die de pitching de inning ervoor had overgenomen. Met één uit sloegen Martina en Tremus een honkslag en kreeg Hanegraaf vier wijd, zodat de honken vol kwamen te staan. Tremus ging hierna gedwongen uit op het derde honk op een grounder van Martijn Meeuwis, maar Martina scoorde. De honken kwamen opnieuw vol te staan via vier wijd voor Mick Molenaar. Een honkslag van Anthony Vrolijk was hierna goed voor het volgende punt en bracht de stand op 9-0.

'For the record...'
...In de eerste helft van de negende inning kwam Bart in den Kleef in het duel als nieuwe catcher voor Twins. Bart's moeder Jeanette in den Kleef (die ook catcher was), is één van de vijf Van den Heijkant-zusjes, die samen in de jaren tachtig in het Hoofdklasse-softbalteam van Twins speelde.

...Twins kwam vandaag tot 13 honkslagen (allen 'singles'), waaronder drie van Jarreau Martina en Anthony Vrolijk. Martina scoorde ook tweemaal en had twee binnengeslagen punten.

(22 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.