Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Boston wint ruim in World Series-opener
English
BOSTON, Massachusetts (USA) - Boston Red Sox is de World Series woensdagavond (23 oktober) begonnen met een ruime 8-1 zege vs. St. Louis Cardinals. Hiermee lijkt Boston de toon te hebben gezet voor de finale van het seizoen.

Boston sloeg al vroeg toe en stond na twee innings met 5-0 voor. Maar een teruggedraaide beslissing leidde tot een extra punt voor de Red Sox of had misschien geen punt tot gevolg gehad als de oorspronkelijke call zou zijn gehandhaafd.

Winnende werper Jon Lester kwam tot acht strikeouts en stond slechts vijf hits toe in 7 2/3 innings. Aan de andere kant kreeg St. Louis-starter Adam Wainwright zes honkslagen en vijf punten tegen in vijf innings.

In de eerste inning opende Jacoby Ellsbury voor Boston met vier wijd, waarna Dustin Pedroia een honkslag sloeg met één uit. Hierna sloeg David Ortiz een grounder richting twee honkman Matt Carpenter, die de bal naar korte stop Pete Kozma gooide voor een gedwongen nul. Maar Kozma miste de bal, die via zijn handschoen op de grond viel. Echter, 'veteran umpire' Dana DeMuth gaf onmiddellijk het 'uit'-teken en dat betekende dat Pedroia gedwongen uitging. Dat bracht Boston's Manager John Farrell het veld op om de beslissing aan te vechten. De 6-man umpire crew kwam bij elkaar en de beslissing van de ervaren DeMuth werd overruled en dat betekende dat Pedroia terugkeerde op het tweede honk. Na afloop gaf DeMuth toe dat hij een verkeerde beslissing had genomen en zich te lang had gericht op de voet van Pedroia of die het honk raakte. Hij heeft daardoor nooit gezien dat de bal nooit in de hanschoen was en maakte de safe-call, omdat hij dacht dat Kozma de controle over de bal verloor bij het overbrengen van zijn handschoen voor de aangooi naar het eerste honk. En zo hadden de Red Sox de honken vol met één uit, in plaats van lopers op het eerste en derde honk met twee uit. De laatste situatie zou mogelijk hebben geresulteerd in een andere keuze van pitches door Wainwright op volgende slagman Mike Napoli en dus zou hij mogelijk de inning ongeschonden zijn uitgekomen, zodat het dus een heel andere wedstrijd had kunnen worden. Maar nu met de honken vol en één uit was het een heel andere situatie en nu sloeg Napoli een baseclearing 3-run double die Boston een vroege 3-0 voorsprong opleverde. Jonny Gomes sloeg hierna een grounder en Xander Bogaerts kreeg drie slag in zijn eerste World Series-slagbeurt. Farrell had opnieuw voor Bogaerts gekozen in zijn startende line-up en daarmee werd hij de eerste Arubaanse honkballer die in een World Series speelt.

De BoSox voegden twee runs toe in de tweede inning, maar dat hadden er ook minder kunnen zijn. Maar het zouden er ook meer kunnen zijn geweest. Lead-off hitter Stephen Drew sloeg een pop-fly, maar de bal viel tussen pitcher Adam Wainwright en catcher Yadier Molina. Wainwright wuifde aanvankelijk andere spelers weg, waardoor het leek dat hij de bal ging vangen, maar vervolgens keek hij richting Molina en de bal viel tussen de in voor een infield-hit. David Ross volgde met een honkslag, waarna Shane Victorino een grounder sloeg naar korte stop Pete Kozma met één uit. Hoewel het een lastige bal leek kreeg Kozma een fout op zijn naam en zo kwamen de honken vol te staan. Dustin Pedroia sloeg hierna een honkslag door de linkerkant van het infield om een punt binnen te brengen en de honken vol te houden. Volgende slagman David Ortiz dreunde de bal diep het rechtsveld in bij de bullpen voor wat een grand slam homerun leek te worden. Maar rechtsvelder Carlos Beltran maakte een schitterende vangbal en beroofde Ortiz van de grand slam. Het werd nu een opofferingsslag, want Ross scoorde om de stand op 5-0 te brengen. In de 2e3 nam Jon Jay de plek over van Beltran, die tegen de omheining knalde met zijn ribben. Beltran, die voor het eerst in zijn 16-jarige loopbaan in de World Series speelt, liep een zware ribkneuzing op en het is onzeker of hij de komende dagen in actie kan komen.

Boston scoorde nog eens twee punten in de zevende inning. Met twee uit en op de tweede nieuwe werper in de inning bereikte Pedroia het honk na een fout. Kevin Siegrist werd hierna de derde Cardinal-pitcher in de inning en kreeg een 2-run homerun tegen van Ortiz waardoor het 7-0 werd.

Het achtste punt werd hierna gescoord in de achtste inning. Nieuwe werper Carlos Martinez kreeg een lead-off double tegen van Daniel Nava, die vervolgens opschoof na een wilde worp en scoorde op een opofferingsslag van Xander Bogaerts.

De Cardinals scoorden hun enige punt in de negende inning toen Matt Holliday opende met een homerun op Ryan Dempster, die net was ingezet als closer door de Red Sox.

(23 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.