Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Wladimir Balentien uit het veld gestuurd
English
TOKYO (Japan) - Wladimir Balentien is vandaag (dinsdag 24 september) uit het veld gestuurd tijdens de wedstrijd van de Yakult Swallows tegen de Yomiuri Giants. De Swallows wonnen het duel met 10-3. Afgelopen zondag wonnen de Giants voor het tweede jaar op rij en 35e keer totaal de titel in de Central League.

In zijn eerste slagbeurt in de eerste inning sloeg Balentien een grounder en in de derde slagbeurt sloeg hij in een dubbelspel. In de vijfde inning sloeg Balentien een honkslag en scoorde een punt.

Hierna, in de zevende inning, kreeg Balentien een gecallde drie slag. De outfielder reageerde fel en ging in discussie met de Home Plate Umpire, waarna hij werd weggestuurd.

Afgelopen woensdag sloeg Balentien zijn 58e homerun van het seizoen, maar in de daaropvolgende vijf wedstrijden had hij het zwaar aan slag. Hij sloeg slechts 2-uit-17 en kreeg negenmaal drie slag. Zeven van deze strikeouts waren swingend.

Op 15 september brak Balentien het 'all-time, single-season homerun-record' in het professionele Japanse honkbal met het slaan van zijn 56e homerun.

Met nog elf wedstrijden te gaan in de reguliere competitie is de voorspelling dat Balentien het seizoen zou kunnen eindigen met 63 homeruns. Yakult Swallows neemt momenteel de zesde en laatste plaats in van de Central League met een 53-77 'record' en drie gelijke spelen.

Het was vandaag geen succesvolle avond voor de Nederlandse spelers in Japan, want Andruw Jones kreeg viermaal drie slag in het duel van Tohoku Rakuten Golden Eagles tegen Saitama Seibu Lions. De Golden Eagles, die de titel van de Pacific League in zicht hebben, verloor de wedstrijd met 4-3. Maandag kreeg Jones tweemaal drie slag in de met 5-0 gewonnen wedstrijd vs. Hokkaido Nippon Ham Fighters.

(24 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.