Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Pirates, Reds completeren Play-Off veld National League
English
CINCINNATI, Ohio / CHICAGO, Illinois (USA) - Cincinnati Reds en Pittsburgh Pirates hebben zich maandagavond geplaatst voor een plek in de National League Play-Offs. Hiermee is het deelnemersveld voor het 'post-season' in de National League bekend. Maar de eindstand in de Central Division is nog steeds onbeslist en dus ook welke ploegen aan elkaar worden gekoppeld in de Play-Offs.

Afgelopen donderdag veroverde Los Angeles Dodgers de titel in de West Division, waarna Atlanta Braves zondag het kampioenschap veroverde in de East Division.

Intussen stelde ook St. Louis Cardinals, de koploper in de Central Division, een plek veilig voor het post-season. Maandag kregen de Cards gezelschap van de Reds en Pirates.

Na de wedstrijden van maandag delen de Reds en Pirates nu de tweede plaats en dus een Wild Card-positie. Tenzij er iets mis gaat worden de Cardinals kampioen in de NL-Central. En dus zullen de Reds en Pirates, die nog meedoen om de titelstrijd, elkaar gaan ontmoeten in de Wild Card Play-Off na de reguliere competitie. In de komende dagen spelen ze om het thuisvoordeel in de Play-Off van één wedstrijd. Vanaf aanstaande vrijdag treffen de Reds en Pirates elkaar in een 3-game series in Cincinnati, die afsluiting vormt van het seizoen.

Pittsburgh Pirates won een thriller vs. Chicago Cubs met 2-1 en moest daarna wachten op het resultaat van Washington Nationals. Zo'n 20 minuten na afloop van hun eigen wedstrijd zagen de Pirates de Nationals het duel tegen de Cardinals afsluiten met een 4-3 verlies, waardoor Pittsburgh officiëel zeker was van de Play-Offs. Het is voor het eerst sinds 1992 dat Pittsburgh weer deelneemt aan een post-season.

In het duel tegen de Cubs brak Pittsburgh een 1-1 stand in de negende inning toen Starling Marte homerde. In de 2e9 kwam het duel ten einde toen Nate Schierholtz probeerde te scoren op een honkslag in rechts-midveld, maar werd uitgetikt.

Cincinnati Reds plaatste zich voor de Play-Offs via een 3-2 winst tegen New York Mets. In de tweede helft van de 10e inning sloeg Shin-Soo Choo een 'walk-off single' op de linksveld-omheining (hij miste maar net een homerun), waardoor Devin Mesoraco het winnende punt kon scoren. Na de winst moesten de Reds wachten op de resultaten van de Pirates en Nationals, voordat ze officiëel het naseizoen bereikten voor de derde keer in de laatste vier jaar. De ploeg won de Central-titel in 2010 en 2012.

(24 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.