Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Bears winnen Korean Series-opener
English
DAEGU (Zuid-Korea) - Doosan Bears is de best-of-seven Korean Series donderdagavond (24 oktober) begonnen met een 7-2 overwinning tegen Samsung Lions. De Bears draaiden een 2-0 achterstand in de Eerste Ronde van de Play-Offs vs. Nexen Heroes om in een 3-2 voorsprong en schakelde in de Tweede Ronde ook LG Twins uit, de nummer 2 uit de reguliere competitie, om zich te plaatsen voor de finale. Als winnaar van de reguliere competitie plaatsten de Lions zich automatisch voor de Korean Series, die op eigen veld werd geopend, maar het betekende ook dat de ploeg drie weken niet in actie kwam, want het team speelde de laatste wedstrijd op 3 oktober. Intussen bereidde de ploeg zich voor op de Finale met dagelijkse trainingen en intersquad games.

Game 2 wordt vrijdag gespeeld. De Nederlandse werper Rick van den Hurk start dan voor de Lions, de regerend kampioen en de favoriet in deze Series vanwege de sterke in hun pitching. Starter voor de Bears is Dustin Nippert. Dit seizoen is de Amerikaanse rechtshander 3-0 vs. de Lions, maar Van den Hurk heeft ook zijn enige start tegen de Bears gewonnen.

De Bears kwamen tot 12 honkslagen, waaronder drie van Si-heon Son, die ook homerde.

De Lions openden de score in de tweede helft van de eerste inning toen Seok-min Park homerde op starter Kyung-eun Noh. Maar hierna stond Noh nog maar drie honkslagen toe in de volgende 5 2/3 innings en gooide zevenmaal drie slag.

De Bears antwoordden onmiddellijk in de volgende slagbeurt op drie honkslagen met twee uit om een 3-1 voorsprong te nemen. Eerst begon Seong-heon Hong met een honkslag, waarna Jae-won Oh vier wijd kreeg. Met lopers op het eerste en tweede honk en twee uitzorgde een honkslag van Jae-hoon Choi voor een gelijke stand, gevolgd door puntscorende honkslagen van Se-heon Son en Jong-wook Lee die de Bears een 3-1 voorsprong opleverden.

In de vijfde inning namen de Bears meer afstand door nog eens drie punten te scoren, waardoor het 6-1 werd. Een homerun van Hyun-soo Kim startte de rally. Joon-seok Choi en Seong-heon Hong sloegen hierna beiden een honkslag en scoorden toen Won-seok Lee een driehonkslag sloeg.

Si-heon Son voegde hierna een homerun toe in de zesde inning om de stand op te voeren naar 7-1.

Nadat een dubbelspel een scoringskans afsloot in de zevende inning kregen de Bears de honken vol in de achtste beurt met twee uit. De Bears scoorden hun tweede punt in de negende inning op een grounder.

(24 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.