Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


L&D Amsterdam Pirates maakt transfers voor komend seizoen bekend
English
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates heeft als eerste van de acht Hoofdklasse-ploegen officiëel de wijzigingen voor het komende seizoen bekend gemaakt. De transferperiode eindigt op 1 november.

Uit Amsterdam vertrekken vier spelers. Rechtshandige werper Ben Grover keert terug naar de USA, terwijl outfielder Wesley Connor en reliever Nick Stuifbergen beiden zijn gestopt. Infielder Kevin Weijgertse heeft besloten in 2014 uit te komen voor Mr. Cocker HCAW.

Voormalig prof Connor sloeg .267 met twee homeruns, scoorde 21 punten en sloeg er 22 binnen, terwijl Weijgertse .235 sloeg met 13 RBI's en acht gescoorde punten.

Grover was dit seizoen slechts 1-3 on 14 optredens en kwam tot 19 strikeouts in 40 2/3 innings, waarin hij 43 honkslagen en 26 punten moest toestaan. Stuifbergen was 0-0 en gooide in maar vijf wedstrijden, vanwege een blessure. Hij gooide slechts 7 1/3 innings, waarin hij zevenmaal drie slag gooide.

Twee nieuwe spelers zijn aan de selectie toegevoegd. Na vijf jaar afwezigheid in Amsterdam keert midvelder Remco Draijer terug, die sinds 2009 uitkwam voor Corendon Kinheim. Dit seizoen voerde Draijer Kinheim aan met een .362 slaggemiddelde en 33 keer vier wijd. Draijer, die in de meeste wedstrijden Kinheim's lead-off hitter was, sloeg 47 honkslagen (3e), scoorde 32 runs (3e) en had 21 RBI's. Verdedigend bleef hij foutloos in 91 kansen.

Draijer's .362 gemiddelde was het derde hoogste in de Hoofdklasse dit seizoen en is slechts .007 achter Beste Slagman Bas de Jong van Amsterdam Pirates. Percy Isenia (ook Amsterdam) werd tweede met .368.

De Australische werper Chris Mowday komt naar Amsterdam van RCH-Pinguïns, waar hij dit seizoen speler-coach was en sinds 2009 speelde. Zeer binnenkort krijgt Mowday een Nederlands paspoort. Tijdens het World Port Tournament afgelopen zomer in Rotterdam debuteerde Mowday al in het Nederlands Honkbal Team. Hij was als gastspeler uitgenodigd voor dat toernooi. In het verleden speelde Mowday professioneel. Hij speelde vijf seizoenen in de organisatie van de Toronto Blue Jays (1998-2002), gevolgd door een seizoen bij Oakland Athletics (2003) en Chicago Cubs (2004). In deze zeven seizoenen was het hoogste niveau dat hij bereikte Single-A. Maar hij speelde ook in Independent Leagues (2005; 2008), Taiwan en Australië.

Jeugdspelers krijgen de kans andere open plekken in het team in te vullen.

Gerard van Tiggelen, die in augustus John Witte als voorzitter opvolgde, is blij met het geringe verloop. ,,Dat de mannen nagenoeg allemaal blijven geeft aan dat we een stabiel en goed team hebben'', stelt Van Tiggelen in een verklaring. ,,Onze selectie met de coachingstaf onder leiding van Charles Urbanus (en verder) bestaande uit Ronald Jaarsma, Rob Cordemans en Percy Isenia geven ons wederom een goede kans op een hoofdprijs. Ik verwacht weer veel tophonkbal te zien op onze accommodatie.''

Hoofd Coach Charles Urbanus: ,,Dit is een team met een hele sterke verdediging en met veel potentie om verschillende aanvallende spelstijlen te kunnen spelen. Ik kijk er naar uit om met dit team weer aan de slag te gaan.''

Urbanus keerde terug als Hoofd Coach op 13 september als opvolger van Sidney de Jong, die werd toegevoegd aan de coachingstaf van het Nederlands Honkbal Team.

(24 oktober)

...Ben Grover, Nick Stuifbergen & Wesley Connor...
...Kevin Weijgertse, Remco Draijer & Chris Mowday...
(© Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.