Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Cardinals 'come-from-behind', brengen Series in balans
English
BOSTON, Massachusetts (USA) - St. Louis Cardinals stond met 2-1 achter in de zevende inning van Game 2, maar kwam toen tot een rally van drie runs en won donderdagavond (24 oktober) met 4-2 vs. Boston Red Sox. Hiermee kwam de World Series in balans, 1-1. De Series gaat nu naar St. Louis, waar Game 3 voor zaterdagavond op de agenda staat.

Van de voorgaande 13 World Series, waarin de Cardinals op 1-1 stonden, won de ploeg er elf!

Maakte de Cardinal-verdediging een aantal cruciale fouten in de eerste wedstrijd, vanavond hielpen Red Sox-fouten St. Louis.

Hoewel het er op leek dat hij vanwege een rib-blessure niet inzetbaar zou zijn keerde Carlos Beltran weer terug in het rechtsveld voor de Cards. In Game 1 liep Beltran een gekneusde rib op toen hij een schitterende vangbal maakte op een uithaal van David Ortiz en hem van een grand slam beroofde. Vanavond sloeg Beltran een 'insurance run' binnen.

De Cardinals openden de score in de vierde inning. Matt Holliday begon met een driehonkslag, waarna hij met één uit scoorde op een grounder van Yadier Molina.

In de 2e6 draaide Boston het duel kort om en nam een 2-1 voorsprong. Met één uit kreeg Dustin Pedroia vier wijd, waarna David Ortiz volgde met een 2-run homerun.

Maar in de eerste helft van de zevende inning kwam St. Louis tot een rally van drie runs om een 4-2 voorsprong te nemen. Met één uit kreeg David Freese vier wijd, waarna Jon Jay een honkslag sloeg en dat leidde tot een werperswissel. Craig Breslow nam het over van starter John Lackey, terwijl Pete Kozma werd ingezet als pinch-runner voor Freese. Even later voerden de twee lopers een double-steal uit, waarna Daniel Descalso met vier wijd voor volle honken zorgde. Hierna sloeg Matt Carpenter een opofferingsslag in het linksveld en dat bracht Kozma binnen. Maar omdat catcher Jarrod Saltalamacchia de aangooi van linksvelder Jonny Gomes miste konden Jay en Descalso opschuiven. Breslow, die Saltalamacchia dekte, gooide de bal vervolgens naar het derde honk, maar die kwam in het linksveld terecht voor een 'overthrow' en dat stelde Joy in de gelegenheid te scoren en zette de Cards op een 3-2 voorsprong. Carlos Beltran volgde met een RBI-single die de stand opvoerde naar 4-2. Hierna nam Junichi Tazawa het werpen over van Breslow en sloot de inning af.

Voor de Cardinals domineerde de 22-jarige rookie Michael Wacha. Opnieuw. Hij gooide al sterk in de NLDS vs. Pittsburgh Pirates en daarna opnieuw in de NLCS vs. St. Louis Cardinals. En vanavond stond hij maar drie honkslagen toe aan de Red Sox in zes innings. Wacha debuteerde in mei van dit seizoen pas in de Major League.

In de vierde inning kreeg Wacha een lead-off double tegen van Dustin Pedrioa, waarna vier wijd volgde voor David Ortiz. Maar Mike Napoli sloeg toen in een dubbelspel en een pop-fly sloot de inning af.

(24 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.