Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Wladimir Balentien nadert RBI-top
English
TOKYO (Japan) - Wladimir Balentien nadert de RBI-leider in de Central League, één van de twee leagues in Nippon Professional Baseball. Vanavond (woensdag 25 september) sloeg Balentien 2-uit-3, scoorde eenmaal en had twee binnengeslagen punten in een 7-6 overwinning van Yakult Swallows vs. Yomiuri Giants. Hiermee verhoogde hij zijn RBI-totaal van dit seizoen naar 124. Dat is er slechts één achter koploper Tony Blanco van Yokohama Bay Stars. De Bay Stars wonnen vanavond met 4-2 vs. Hanshin Tigers, maar Blanco, die 2-uit-3 sloeg, had geen binnengeslagen punten. De eerste honkman keerde afgelopen weekeinde weer terug in de line-up na herstel van een hamstring-blessure, maar verzamelde geen RBI's in de drie wedstrijden die hij sindsdien speelde.

Wanneer Balentien het seizoen afsluit op de eerste plaats in de RBI-categorie wint hij mogelijk de Triple Crown. Met zijn 58 homeruns is hij uiteraard al de comfortabele leider in die afdeling, terwijl hij momenteel ook de beste slagman is van de Central League. Wanneer de Swallows-linksvelder aan het einde van het seizoen koploper is in al deze categoriën wint hij de Triple Crown en wordt dan de eerste speler in de Central League die dat presteert sinds 1986. Slechts zeven spelers hebben samen elf keer een Triple Crown gewonnen in de historie van de NPB. De laatste keer dat het werd gepresteerd was in 2004 door Nobuhiko Matsunaka van Fukuoka Daiei Hawks in de Pacific League. De laatste speler die deze trofee in de Central League won was Randy Bass van Hanshin Tigers in 1986, nadat hij het seizoen ervoor ook al koploper was geweest in de drie genoemde categoriën.

Dinsdag werd Balentien voor het eerst in zijn NPB-loopbaan uit het veld gestuurd na een felle reactie toen hij een gecallde strikeout kreeg van Home Plate Umpire Hitoshi Watarida. Bericht werd dat hij twee 'niet zo fraaie' woorden gebruikte en toen deze woorden nog een keer werden herhaald besloot Watarida hem weg te sturen. Woensdag kreeg Balentien van het Commissioner's office een waarschuwing en een boete van 100.000 Yen (750 Euro).

(25 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.