Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


No-decision voor Rick van den Hurk
English

...Rick van den Hurk tijdens zijn...
...European Big League Tour...
...in november 2012 in Rotterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
INCHEON (Zuid-Korea) - Vanavond (woensdag 25 september) kwam de Nederlandse werper Rick van den Hurk voor de 23e keer in actie voor Samsung Lions tijdens zijn eerste seizoen in Korean Baseball Organization, de Zuid-Koreaanse Major League. De rechtshander startte tegen SK Wyverns, gooide zes innings en verliet de heuvel met een 3-0 achterstand voor zijn team. In de achtste inning draaiden de Lions het duel om met een 7-run rally om met 7-3 te winnen, zodat Van den Hurk een 'no-decision' kreeg. Hoogtepunt in de rally was een 3-run homerun van Seok-Min Park.

In de eerste inning kreeg de rechtshander een 3-run homerun tegen van Dong-Min Han, waarna hij de Wyverns puntloos hield in de volgende vijf slagbeurten. Van den Hurk schakelde zeven slagmensen met drie slag uit en gooide tweemaal vier wijd.

Van den Hurk had ook een 'no-decision' in zijn vorige start een week geleden tegen NC Dinos toen hij tot zes strikeouts kwam in zeven innings. Voor dat optreden was Van den Hurk driemaal op rij verliezende werper. Op 12 september had hij negen strikeouts en stond maar twee honkslagen toe in 7 1/3 inning, maar werd toch de verliezer tegen Lotte Giants, omdat hij de achtste inning het enige punt tegen kreeg. Op 3 september was Van den Hurk de verliezende werper vs. KIA Tigers en daarvoor op 28 augustus vs. NC Dinos.

Voordat hij drie keer achter elkaar verliezende werper was won Van den Hurk drie van zijn voorgaande vier starts in augustus. Hij boekte zijn laatste zege op 22 augustus toen hij winnende werper was vs. Doosan Bears.

Na het duel van vandaag staat Van den Hurk op 6-9 met een 3.99 ERA. Hij heeft 129 strikeouts in 137 2/3 inning en gooide 47 keer vier wijd, terwijl hij 124 honkslagen moest toestaan, waaronder 10 homeruns. Hij kreeg 65 punten tegen, waarvan 61 verdiend. Van den Hurk heeft mogelijk nog één start voor de boeg in de reguliere competitie, die op 3 oktober wordt afgesloten.

Samsung Lions is momenteel koploper in de Zuid-Koreaanse Major League met een 72-47 'record' en twee gelijke spelen. De Lions, die nu acht wedstrijden op rij hebben gewonnen, worden op de ranglijst gevolgd door LG Twins, dat op 71-50 staat zonder gelijke spelen. Vorig jaar veroverde Samsung Lions de titel met het winnen van de Korean Series.

Dit is Van den Hurk's eerste seizoen in het Zuid-Koreaanse professionele honkbal. Tussen 2007 en vorig jaar gooide Van den Hurk in 50 Major League-wedstrijden als speler van Florida Marlins (2007-2010), Baltimore Orioles (2010-2011) en Pittsburgh Pirates (2012). Hij maakte ook deel uit van de organisaties van Toronto Blue Jays en Cleveland Indians, maar speelde niet voor deze clubs in de Major League.

(25 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.