Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Tigers winnen AL Central; Yankees, Royals uitgeschakeld
English
MINNEAPOLIS, Minnesota (USA) - Detroit Tigers is de kampioen van de Central Division in de American League. Opnieuw. De ploeg veroverde de AL Central-titel voor het derde seizoen op rij.

De ploeg van Manager Jim Leyland won de titel via een 1-0 overwinning bij Minnesota Twins achter de uitstekende pitching van Max Scherzer. Hij stond slechts twee honkslagen toe in zeven innings, terwijl hij tienmaal drie slag gooide. Dit was Scherzer's 21e overwinning van het seizoen (hij verloor slechts driemaal).

Het enige punt in de wedstrijd werd al in de eerste inning gescoord. Austin Jackson opende met een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Torii Hunter. En dat was alles wat de Tigers woensdagavond nodig hadden.

Met nog slechts drie wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen hebben de Tigers nog altijd de kans om af te sluiten met het best winst-verlies 'record' in de American League. Detroit staat nu op 93-66, terwijl AL East kampioen Boston Red Sox op 96-63 staat en AL West kampioen Oakland A's een 94-65 'record' heeft.

De strijd om de Wild Card in de American League werd woensdag teruggebracht tot drie teams. Dinsdag werd Baltimore Orioles al uitgeschakeld. Woensdag volgde de uitschakeling van New York Yankees en Kansas City Royals. New York ging met 8-3 onderuit tegen Toronto Blue Jays, terwijl Kansas City tegen een 6-0 shutout aanliep tegen Seattle Mariners. Hun nederlagen in combinatie met overwinningen van Cleveland Indians en Texas Rangers resulteerden in uitschakeling.

Cleveland won met 7-2 vs. Chicago White Sox en staat momenteel op de plek voor de tweede Wild Card. Texas versloeg Houston Astros met 7-3 en achtervolgt Cleveland. Cleveland en Texas zijn beiden nog in de race voor de eerste Wild Card (de ploeg met het vierde beste 'overall record' in de league). Die plek behoort op het moment toe aan Tampa Bay Rays.

(25 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.