Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Bears winnen Game 2 Korean Series in 13 innings
English
DAEGU (Zuid-Korea) - Game 2 van de best-of-seven Korean Series vrijdagavond (25 oktober) was aanvankelijk een werpersduel tussen Rick van den Hurk (Lions) en Dustin Nippert (Bears) en bleef zeven innings puntloos. Nadat de starters waren vertrokken begon het scoren en won Doosan Bears uiteindelijk met 5-1 in 13 innings vs. Samsung Lions om een 2-0 voorsprong te nemen. De Series gaat nu naar Seoel voor de volgende drie wedstrijden. Game 3 wordt zaterdag gespeeld.

Rick van den Hurk stond maar vier honkslagen toe in 5 2/3 innings. De Nederlandse rechtshander werd gesteund met een aantal fraaie verdedigende acties, want de Bears dreigden op verschillende momenten tot scoren te komen.

In de eerste helft van de derde inning raakte Van den Hurk een slagman, waarna hij een honkslag moest incasseren. Een mooie vangbal in het midveld volgde, waarna Van den Hurk een comeback-line drive ving en er een dubbelspel van maakte om de inning af te sluiten.

In de zesde inning begon Van den Hurk met een strikeout (zijn zevende), waarna hij vier wijd gooide op volgende slagman Jun-seok Choi. Met twee uit volgde een honkslag van Jae-ho Kim en dat betekende het einde voor de Brabander, die zodoende eindigde met een 'no-decision'. Een fraaie groundout maakte een einde aan deze scoringskans van de Bears.

De Amerikaan Dustin Nippert gooide zes puntloze innings voor de Bears. Hij kwam tot vier strikeouts en stond drie hits toe, maar kreeg ook een 'no-decision' op zijn naam.

De Lions kregen zelf ook een scoringskans in de 2e7. Met twee uit werd Byung-gon Jung geraakt door een worp en schoof op na een wilde worp, maar strandde toen.

In de achtste inning openden de Bears de score op Woo-chan Cha. Met één uit bereikte Hyun-soo Kim het honk via een infield-hit en een vrije loop voor Jun-seok Choi resulteerde in een tweede loper. De voorste loper bereikte even later het derde honk toen een vangbal volgde en scoorde het eerste punt na een honkslag van Jae-ho Kim.

De Lions kwamen langszij in de 2e8. Met één uit was er eeen vrije loop, waarna de 2e honkman van de Bears een mooie stop maakte, maar de bal vervolgens hoog aangooide, zodat er lopers op het eerste en tweede honk kwamen te staan. Een 'broken-bat single' van Tae-in Chae bracht de stand vervolgens op 1-1, maar de Lions lieten ook lopers op het tweede en derde honk achter.

In de 2e10 hadden de Lions het duel ook in eigen voordeel kunnen beslissen. Met één uit kreeg Hyung-sik Jung vier wijd en die stal het tweede honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Suk-min Park. Een nieuwe vrije loop en gestolen honken volgden, waarna een opzettelijke vrije loop voor volle honken zorgde en een gedwongen loop creëerde. Dat was succesvol, want de voorste loper werd inderdaad gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder richting tweede honk van powerhitter Seung-yeop Lee, waarna een pop-fly de inning afsloot.

De Lions kregen ook de honken vol met twee uit in de 11e inning, maar wisten ook nu het winnende punt niet te scoren, omdat dit keer een grounder de beurt afsloot.

De Bears sloegen uiteindelijk met vier runs toe in de eerste helft van de 13e inning. Jae-il Oh (die in de 9e inning in het duel kwam als nieuwe 1e honkman) zette de Bears op voorsprong met een one-out homerun. Oh sloot de homerun op closer Seung-hwan Oh, die met één uit in de 9e inning het werpen had overgenomen en acht van de 12 slagmensen met drie slag uitschakelde, voordat hij Oh tegenover zich kreeg. Na de homerun werd Oh vervangen door Chang-min Sim, die het volgende punt gescoord zag worden toen een fout werd gemaakt op een klap van Yi-ji Yang en kreeg daarna een 2-run single tegen van Si-heon Son, die de stand opvoerde naar 5-1.

Het is de eerste keer dat de Lions tegen een 2-0 achterstand aankijken in een Korean Series. Dat overkwam de ploeg niet eerder in de voorgaande 14 optredens in de finalereeks.

De Lions gebruikten zes werpers, die samen tot een recordaantal van 18 strikeouts kwamen. De Bears zetten zeven werpers in.

Met vijf uur en 32 minuten was dit de langste postseason-wedstrijd ooit in de 31-jarige historie van de Korean Baseball Organization.

(25 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.