Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Markwell verdient eerste Hold na eerste Winst
English
PUERTO LA CRUZ (Venezuela) - Diegomar Markwell heeft zondagavond (24 november) zijn eerste Hold verdiend in de Venezolaanse competitie. De Hold komt een week nadat de Nederlandse linkshander de eerste overwinning op zijn naam kreeg voor Leones del Caracas.

Op zondag kwam Markwell in het duel bij Caribes de Anzoátegui in de tweede helft van de zesde inning met een 4-1 voorsprong voor de Leones. Markwell kreeg een lead-off single tegen van Cory Aldridge, die het tweede honk kreeg na schijn. Twee grounders volgden, waarna Markwell werd vervangen. De Leones wonnen het duel met 10-4.

Omdat de startende werper vijf volledige innings had gegooid werd die de winnende werper. Toen Markwell in het duel kwam deed hij dat in een save-situatie. Wanneer een reliever gooit in een save-situatie, maar niet de closer is, krijgt hij een 'Hold' op zijn naam als zijn ploeg tijdens zijn optreden op voorsprong blijft staan. Alleen een werper die een wedstrijd afsluit kan een 'Save' verdienen.

Markwell gooide ook 1 1/3 innings in relief afgelopen vrijdag vs. Navegantes del Magellanes in een duel dat met 8-5 werd verloren. Hij nam het werpen over in de 2e5 en zorgde toen voor drie nullen. In de zesde kreeg Markwell ene ground-rule double tegen, gevolgd door een vrije loop en een strikeout. Hierna werd hij vervangen.

De dag ervoor, op donderdag, stond Markwell tegenover slechts één slagman vs. Tiburones de La Guaira, van wie met 6-4 werd gewonnen. Met een 2-1 achterstand voor Caracas, nam Markwell de pitching over met twee lopers op de honken in de zesde. Hij stond tegenover Rafael Ortega, die het honk bereikte na een fout, resulterend in het derde punt voor La Guaira. En hierna werd Markwell weer vervangen.

Een week geleden, op zondag 17 november was Markwell één van de tien werpers die werden gebruikt in het duel vs. Cardenales de Lara, dat met 9-8 werd gewonnen. Met een 4-0 voorsprong voor Caracas kwam starter Armando Galarraga in de 1e5 in de problemen. Hij raakte de openingsslagman en kreeg toen een honkslag tegen met één uit. Een wilde worp leidde tot een punt en na vier wijd voor de volgende slagman werd hij afgelost door Ugueth Urbina. De rechtshander, die elf seizoenen in de Major League (1995-2005) gooide voor zes clubs, was niet succesvol, want hij kreeg een 3-run homerun tegen van Gabriel Noriega, waardoor de stand in balans kwam (4-4). Hierna nam Markwell het over en sloot de slagbeurt af met twee grounders.

Een homerun van Eric Thames in de 2e5 bezorgde Caracas een hernieuwde 5-4 voorsprong. In de 1e6 kreeg Markwell een honkslag tegen en gooide vier wijd met één uit, maar hierna volgden twee grounders. In de 2e6 voegde Caracas nog twee runs toe en hield de voorsprong in het restant van het duel vast. Omdat Markwell de werper was toen Caracas opnieuw op voorsprong kwam werd hij de pitcher-of-record en verdiende hij zijn eerste winst van zijn eerste seizoen in Venezuela.

(25 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.