Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 juni 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Nederlands Team wint oefenduel
English
AMSTERDAM - Het Nederlands Honkbal Team speelde woensdagavond een oefenduel tegen Jong Oranje (AAA) op het complex van L&D Amsterdam Pirates in de hoofdstad. De nationale ploeg won met 9-5 in een 9-inning duel, dat in de 2e9 met één uit werd gestopt vanwege de aanhoudende regen, die vanaf de zesde inning begon te vallen, maar vanaf de zevende inning wat heviger werd.


...Steve Janssen debuteerde als Manager...
(© Foto: Henk Seppen)
De wedstrijd betekende het debuut als Manager voor Steve Janssen, die deze taak eerder dit jaar overnam van Brian Farley. Drie spelers maakten ook hun debuut in de nationale ploeg, namelijk Gianison Boekhoudt, Jesse Aussems en Chris Mowday.

Steve Janssen gebruikte in elk van de negen gespeelde innings een andere werper, terwijl zijn collega Eric de Bruin, de Manager van Jong Oranje, acht werpers inzette.

Voor het Nederlands Team was dit het enige duel ter voorbereiding op het komende World Port Tournament, dat aanstaande zondag van start gaat in het Rotterdamse Neptunus Familiestadion.

Het Nederlands Team kende een goede start door tweemaal te scoren in de eerste slagbeurt op starter Tim Halderman. Spelend op zijn eigen veld opende Roelie Henrique met een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van Danny Rombley. Even later stal Rombley het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Vince Rooi, die zelf werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven naar het tweede honk. Rombley scoorde maar net voordat Rooi op het tweede honk werd uitgetikt.

In de tweede slagbeurt sloegen Michael Duursma en Shaldimar Daantji een honkslag met twee uit. Volgende slagman Gianison Boekhoudt leek vervolgens een homerun te slaan in zijn eerste slagbeurt in de nationale ploeg. Hij dreunde de bal diep het rechtsveld in, maar daar maakte Nick Peels een fraaie actie door de bal net voor de omheining te vangen en de inning af te sluiten.

Diegomar Markwell en Rob Cordemans, de twee heuvelveteranen in de Oranje pitchingstaf, gooiden de eerste twee innings en zorgden beiden voor drie nullen op rij. In de derde inning was Kevin Heijstek de werper en hij leek hetzelfde te doen, want hij kreeg twee snelle nullen. Maar toen kreeg Rowan van Hoek vier wijd en kwamen de honken vol te staan toen Milan Lammerts en Nick Peels beiden een honkslag sloegen. Een hierna volgende honkslag van Jules Peters bracht Van Hoek over de thuisplaat en ook Lammerts werd doorgestuurd. Hij zou zeker op de plaat zijn uitgetikt, maar daar eindigde een aangooi vanuit het linksveld in een fout en dus een punt. Jong Oranje liet twee lopers achter, want Heijstek sloot af met een strikeout.

In de tweede helft van de derde inning hernam het Nederlands Team de leiding op Tom de Blok. Met twee uit kreeg Danny Rombley vier wijd en bereikte het derde honk na een honkslag van Bryan Engelhardt. Rombley scoorde even later terwijl Engelhardt werd uitgeschakeld in een pick-off/uitgemaakt-bij-stelen-situatie.

Het Nederlands Team voegde twee runs toe in de volgende slagbeurt op Floris Timmer. Met één uit sloeg Dwayne Kemp een honkslag en volgde Bas Nooij met een tweehonkslag. Een fraaie squeeze-stootslag van Michael Duursma en een fout op een klap van Shaldimar Daantji maakten er daarna 5-2 van.

De voorsprong werd opgevoerd naar 7-2 in de vijfde inning op Maickel Rietel. Gianison Boekhoudt en Roelie Henrique kregen beiden vier wijd en schoven op na een opofferingsstootslag van Stijn van der Meer. De punten werden hierna gescoord op een opofferingsslag van Danny Rombley en een wilde worp.

Met een 7-2 achterstand kwam Jong Oranje terug in de wedstrijd door driemaal te scoren in de zesde inning op nieuwe werper Arshwin Asjes. Met één uit kreeg Nick Peels vier wijd, waarna een honkslag van Jules Peters werd gevolgd door een foute aangooi en er lopers 'at the corners' kwamen te staan. Back-to-back doubles van Ruar Verkerk (1-run) en Rachid Engelhardt (2-run) maakten er daarna 7-5 van.

Het Nederlands Team nam wat meer afstand door tweemaal te scoren in de zevende inning op Kevin Bosch. Met twee uit sloeg Danny Rombley een honkslag en kreeg Bryan Engelhardt vier wijd. Na opgeschoven te zijn na een wilde worp scoorden de twee op een honkslag van Jeffrey Arends.

Nadat het AAA-team driemaal had gescoord in de zesde inning werden de laatste 11 slagmensen van Jong Oranje op rij uitgeschakeld door vier werpers. Bayron Cornelissen gooide driemaal drie slag in de achtste slagbeurt.

Box Score & Play-by-Play

(26 juni)


...Oranje-starter Diegomar Markwell...

...Rob Cordemans gooide de 2e inning...

...Nederlands Team Manager Steve Janssen...

...AAA-Manager Eric de Bruin...

...Winnende werper Kevin Heijstek...

...Verliezende werper Tom de Blok...

...Stijn van der Meer wordt uitgeschakeld op het 1e honk...
...1B is Jelle Kroft, achter hem 2B Jelle Blaauw...

...Gianison Boekhoudt was één van de drie spelers...
...die debuteerden in het Nederlands Team...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.