Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Giants openen Japan Series met shutout-zege
English
SENDAI (Japan) - Yomiuri Giants, de kampioen van de Central League, is de Japan Series zaterdagavond (26 oktober) begonnen met een 2-0 shutout-winst vs. Tohoku Rakuten Golden Eagles, de kampioen van de Pacific League. Ruim 25.000 toeschouwers woonden het openingsduel van de Konami Nippon Series 2013 bij in Kleenex Miyagi Stadium in Sendai, het stadion van de Golden Eagles.

De Golden Eagles vierden dit seizoen hun eerste kampioenschap en nemen voor het eerst deel aan de Japan Series. Tegenstander Giants bereikte de finale voor de 34e keer en veroverde een record-aantal van 22 titels.

Op vrijdag regende het vrijwel de hele dag in Sendai vanwege een in de buurt hangende tyfoon. Vervolgens, rond 2:10 uur 's nachts, dus zaterdagochtend vroeg (lokale tijd), werd het gebied getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.1 op de Richterschaal, waarvan het epicentrum zich op zo'n 320 kilometer uit de kust bevond in de Grote Oceaan. De beving werd een naschok genoemd van de verwoestende 9.0 aardbeving en tsunami die hetzelfde gebied trof op 11 maart 2011 met vele slachtoffers tot gevolg. Het stadion van de Golden Eagles werd toen ook beschadigd. Na de aardbeving van zaterdagochtend werd een tsunami-waarschuwing gegeven, maar die werd twee uur later weer opgeheven. Een kleine tsunami bereikte de oostkust van Japan. Er waren geen berichten van schade of slachtoffers na de beving van vandaag en dus kon de wedstrijd van vanavond volgens schema worden gespeeld.

Zanger Muneyuki Sato zong vanavond het volkslied, terwijl Akito Osakae, de Captain van het Rakuten Eagles Junioren Team, de ceremoniële eerste bal gooide.

Takahiro Norimoto startte voor de Golden Eagles. De rookie was 15-8 in het reguliere seizoen met een 3.34 ERA en 134 strikeouts in 170 innings. Vanavond gooide hij acht sterke innings en kwam tot 10 strikeouts, terwijl hij slechts vier honkslagen toestond. Maar hoewel hij een prima optreden had moest hij twee runs toestaan, waarvan één via een homerun, en werd de verliezende werper.

Zijn teamgenoten kwamen tot negen honkslagen op vier werpers, maar wisten niet tot scoren te komen.

In de eerste inning kregen de Giants een loper op het honk met twee uit toen Shinnosuke Abe werd geraakt door een worp, maar die bleef achter. In de volgende slagbeurt sloeg Hayato Sakamoto een honkslag met twee uit en kreeg Yoshiyuki Kamei vier wijd, maar ook zij strandden. Norimoto zorgde hierna voor drie nullen op rij in de derde en vierde inning, maar kwam in de vijfde slagbeurt in de problemen.

Lead-off hitter Hayato Sakamoto bereikte het honk na een fout, waarna Yoshiyuki Kamei volgde met een tweehonkslag. De lopers konden hierna niet opschuiven na een grounder, maar toen sloeg Hisayoshi Chono een puntscorende honkslag, waardoor het 1-0 werd. Na een foul-out kregen de Giants de honk vol toen Shinnosuke Abe een vrije loop kreeg, maar drie lopers bleven achter toen Norimoto de inning sterk afsloot met een strikeout.

De rookie zorgde hierna weer voor drie nullen op rij in de zesde en zevende inning. Na negen slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg hij een 2-out homerun tegen van Shuichi Murata in de achtste inning die de stand verhoogde naar 2-0.

Tetsuya Utsumi startte voor de Giants. Hij was 13-6 in de competitie met een 3.31 ERA en 107 strikeouts in 160 1/3 innings.

Na drie nullen op rij in de eerste inning en vier wijd op lead-off hitter Andruw Jones in de tweede inning kreeg Utsumi twee hits tegen in de derde inning. Met één uit sloeg Ryo Hijirisawa een honkslag en Kazuya Fujita deed hetzelfde met twee uit, maar beiden bleven achter. In de vierde inning opende Jones met een honkslag, maar werd uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'.

In de vijfde openden Kazuo Matsui en Ryo Hijirisawa met honkslagen, maar opnieuw konden de Golden Eagles niet tot scoren komen. De thuisploeg strandde hierna nog meer lopers in scoringspositie in de volgende vier innings. De ploeg had lopers op het eerste en tweede honk in de zesde, zevende en achtste slagbeurt, gevolgd door lopers 'op de hoeken' in de negende, maar het team had simpelweg geen geluk de lopers richting plaat te brengen. In de achtste, met lopers op het eerste en tweede honk en twee uit dreunde Kazuo Matsui de bal het linksveld in, maar daar maakte Yoshiyuki Kamei een fraaie vangbal om de inning af te sluiten. De Golden Eagles kregen zes keer hun lead-off hitter op het honk.

(26 oktober)


...Kleenex Miyagi Stadium, het stadion van de Golden Eagles in Sendai...
(© Foto: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.