Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Grote rally geeft Lions winst in Taiwan Series-opener
English
TAICHUNG (Taiwan) - Uni-President Lions brak een 2-2 stand met een 8-run rally in de zevende inning op zaterdagavond (26 oktober) om met 10-7 te winnen vs. EDA Rhinos in de openingswedstrijd van de best-of-seven Taiwan Series. De wedstrijd werd gespeeld in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium, dat de afgelopen jaren de locatie was van verschillende internationale evenementen. De wedstrijden van de Taiwan Series worden in vier verschillende stadions gespeeld.

De Rhinos wonnen de eerste helft van de competitie en plaatsten zich daardoor voor de Taiwan Series. De Lions wonnen vervolgens de tweede helft en werden de tweede finalist. Er spelen slechts vier teams in de Chinese Professional Baseball League, de hoogste profcompetitie in Taiwan. Lamigo Monkeys, de kampioen van vorig jaar, werd uitgeschakeld voor de finale van dit jaar.

De Lions nemen deel aan hun 13e Taiwan Series en wonnen er acht. Voor de Rhinos is het de eerste trip naar de finale, hoewel hun voorganger Sinon Bulls zesmaal de Series bereikte en er daarvan twee won. De Rhinos hopen de Series te winnen om de titel op te kunnen dragen aan hun legendarische Hoofd Coach Sheng-ming Hsu, die in augustus overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

De Rhinos en Lions nemen beide ook deel aan de Asian Series, die van 15-20 november wordt gehouden in Taichung. Omdat Taiwan dit jaar het organiserende land is van de Series mag het niet alleen deelnamen met de kampioen, maar ook de nummer twee. In de reeks ontmoeten de teams ook de kampioenen van de finales in Nippon Professional Baseball en Korean Baseball Organization, die momenteel aan de gang zijn. Canberra Cavalry, de kampioen van 2013 van Australië, heeft zich reeds geplaatst voor het evenement. Voor het eerst neemt ook de winnaar van de European Champions Cup deel aan het prestigieuze evenement. Fortitudo Bologna uit Italië won de Cup en wordt daarmee de allereerste vertegenwoordiger van Europa die deelneemt aan de Asian Series.

Voormalig Major Leaguer Manny Ramirez speelde in de eerste helft van het seizoen voor de Rhinos. Hij keerde daarna terug naar de USA waar hij op 3 juli een contract tekende bij Texas Rangers en in 30 wedstrijden uitkwam voor Round Rock Express, het Triple-A team van de Rangers. Op 13 augustus werd Ramirez door de Rangers weer 'released'. De 41-jarige Dominicaan speelde 19 seizoenen in de Major League, waaronder acht bij Cleveland Indians en acht bij Boston Red Sox.

Supermodel en actrice Sonia Sui, die te zien is in verschillende Taiwanese TV-series en films, gooide de ceremoniële eerste bal voor de openingswedstrijd tussen de Lions en Rhinos.

De verwachting was dat er al vroeg in de wedstrijd veel punten en hits te zien zouden zijn, maar de stand was slechts 2-2 na zes innings. Maar toen het duel was afgelopen hadden de twee teams samen 17 punten gescoord en 30 honkslagen geslagen. De Rhinos 'outhit' the Lions met 17-13.

De 39-jarige rechtshander Nelson Figueroa startte voor de Lions. De Amerikaan gooide negen jaar in de Major League voor zes clubs, maar speelde eerder in 2007 al voor de Lions in Taiwan. In dat seizoen was hij 3-0 in de Taiwan Series. Hierna keerde hij terug naar de Major League in 2008 en ging gooien voor New York Mets, Philadelphia Phillies en Houston Astros, voordat hij in augustus 2011 werd 'released'. Matt Torra, die negen seizoen in de Minor League gooide, startte voor de Rhinos.

Figueroa, die werd gesteund met twee cruciale dubbelspelen, kreeg een punt tegen in de vierde en vijfde inning. Maar de Lions kwamen langszij in de tweede helft van de zesde inning.

Lions' outfielder Dai-chi Kuo maakte een fraaie en belangrijke vangbal in de eerste helft van de 7e inning, waarmee hij een mogelijke RBI-double voorkwam.

De Lions braken hierna het duel open met een 8-run rally in de tweede helft van de zevende inning. Ying-jeh Lin nam het werpen over van Torra en kwam gelijk in de problemen. Hij kreeg twee honkslagen tegen, maakte schijn en dat werd gevolgd door een opofferingsslag van Chih-shiang Lin die de Lions op een 3-2 voorsprong zette. Een tweehonkslag van Dai-chi Kuo maakte er 4-2 van en RBI-singles van Tai-shan Chang en Yung-chi Chen verhoogden de stand naar 7-2. Chih-wei Deng zorgde hierna met een 3-run homerun op nieuwe werper Wen-cheng Hsu voor het hoogtepunt van de rally en bracht de stand op 10-2.

De Rhinos reageerden met een punt in de achtste inning na vier wijd met volle honken, waarna een rally van vier runs volgde in de eerste helft van de negende inning om de achterstand te verkleinen naar 10-7. Chin-lung Hu sloeg een solo-homerun in de inning. Maar met het gelijkmakende punt aan slag en twee lopers op de honken met twee uit maakte een grounder een einde aan de wedstrijd, die drie uur en 54 minuten duurde en werd bijgewoond door bijna 19.000 toeschouwers.

(26 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.