Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Cardinals nemen 2-1 voorsprong in World Series via zeldzaam moment
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - St. Louis Cardinals heeft zaterdagavond (26 oktober) een 2-1 voorsprong genomen in de World Series door winst in Game 3 vs. Boston Red Sox met 5-4 via een opmerkelijke situatie in de tweede helft van de negende inning. Het winnende punt in de spannende en enerverende wedstrijd werd namelijk met twee uit gescoord via een call voor obstructie! Game 4 wordt zondag gespeeld.

De Cardinals openden de score snel door tweemaal te scoren in de eerste slagbeurt op Jake Peavy. De rechtshander kreeg van de eerste vijf slagmensen die hij tegenover zich kreeg vier honkslagen te verwerken, resulterend in een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Matt Carpenter begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Carlos Beltran. Hij scoorde vervolgens toen ook Matt Holliday een honkslag sloeg. Hierna tekende Matt Adams (overigens de derde van de eerste vier slagmensen met de voornaam 'Matt') voor de derde honkslag. Yadier Molina volgde hierna met de vierde honkslag en bracht Holliday binnen om de stand op 2-0 te zetten. Een line out en groundout sloten daarna de inning af.

Peavy zorgde daarna voor drie nullen op rij in de tweede en kreeg wat verdedigende hulp in de derde. Met één uit bereikte Holliday toen het eerste honk toen midvelder Jacoby Ellsbury een pop-fly miste, maar hij werd even later uitgeschakeld toen hij probeerde op te schuiven, maar in een run-down kwam. Tweede honkman Dustin Pedroia had de bal opgepakt en gooide die naar eerste honkman David Ortiz, die Holliday uittikte. Ortiz speelde vanavond op het eerste honk, omdat er geen designated hitter is in de drie wedstrijden in St. Louis (National League-regels). Dat betekende dat Mike Napoli, de vaste eerste honkman, niet speelde, omdat Ortiz (normaal de DH) is de line-up werd gehouden vanwege zijn slagkracht.

St. Louis-starter Joe Kelly schakelde de eerste negen slagmensen die hij zag op rij uit, maar stond toen een lead-off single toe aan Jacoby Ellsbury in de vierde inning. Met twee uit gooide Kelly vier wijd op David Ortiz, maar maakte een einde aan de inning via drie slag voor Daniel Nava.

In de tweede helft van de vierde inning kregen de Cards de honken vol op Peavy met nul uit, maar slaagden er niet in te scoren. Yadier Molina begon met een honkslag, waarna David Freese vier wijd kreeg en Jon Jay ook een honkslag sloeg. Peavy schakelde hierna Pete Kozma met drie slag uit en Joe Kelly sloeg een pop-up in het infield voor binnenhoog. De inning kwam ten einde toen ook Matt Carpenter een pop-fly sloeg.

In de eerste helft van de vijfde inning begon Boston wat terug te doen en dat begon bij Xander Bogaerts. De 21-jarige Arubaan opende met een driehonkslag, waarna Jarrod Saltalamacchi vier wijd kreeg. Joe Kelly gooide hierna drie slag op Stephen Drew, maar zag Bogaerts scoren toen pinch-hitter Mike Carp een grounder sloeg, waarop Saltalamacchia gedwongen werd uitgeschakeld. Kelly voorkwam meer runs door de inning af te sluiten met drie slag voor Jacoby Ellsbury.

In de 2e5 strandden de Cardinals twee lopers, waarna de BoSox langszij kwamen in de 1e8. Shane Victorino opende met vier wijd, waarna Pedrioa een line drive sloeg, maar die werd gevangen. Dat bracht Randy Choate in als vervanger van Kelly, maar die moest een honkslag incasseren van Ortiz waardoor Victorino het derde honk bereikte. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel, want Seth Maness nam het over, maar werd begroet met een RBI-single van Daniel Nava die de stand in balans bracht. De inning kwam ten einde toen Xander Bogaerts in een dubbelspel sloeg.

In de 2e7 verhuisde Bogaerts van het derde honk naar de korte stop-positie, omdat Will Middlebrooks in de 1e7 was ingezet als pinch-hitter en in het duel bleef als de nieuwe derde honkman. Craig Breslow werd de nieuwe werper voor de Red Sox in deze inning, maar kreeg een lead-off single tegen van Matt Carpenter en raakte volgende slagman Carlos Beltran met een worp. Junichi Tazawa nam de pitching hierna over, maar moest gelijk een 2-run double incasseren van Matt Holliday die de Cards een hernieuwde 4-2 voorsprong opleverde.

Boston bracht de stand opnieuw in evenwicht in de eerste helft van de achtste inning en opnieuw was Bogaerts hierbij betrokken. Nieuwe werper Carlos Martinez kreeg een lead-off single tegen van Jacoby Ellsbury en raakte daarna Shane Victorino met een worp. Nadat de twee waren opgeschoven na een grounder kreeg David Ortiz opzettellijk vier wijd om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creëren. Dat bracht nieuwe werper Trevor Rosenthal naar de heuvel en die kreeg inderdaad een gedwongen nul op een grounder van Daniel Nava, maar dat bracht ook Ellsbury over de plaat. Hierna sloeg Xander Bogaerts een honkslag om Victorino binnen te brengen, zodat de stand op 4-4 kwam.

Nadat Rosenthal voor drie nullen had gezorgd in de 1e9 scoorden de Cardinals het winnende punt via een opmerkelijke situatie. Reliever Brandon Workman begon met een strikeout, maar kreeg toen een honkslag tegen van Yadier Molina (zijn derde in het duel), waarna Koji Uehara werd ingezet. De Japanse closer werd begroet met een tweehonkslag van pinch-hitter Allen Craig, zodat er lopers op het tweede en derde honk kwamen te staan met één uit. Hierna werd Molina op de plaat uitgeschakeld toen Jon Jay een grounder sloeg naar de rechterkant van tweede honkman Dustin Pedroia, die een prima play maakte. Dat bracht Craig naar het derde honk, maar die kreeg vervolgens de thuisplaat toegewezen, omdat obstructie van derde honkman Will Middlebrooks werd geconstateerd toen die probeerde een slechte aangooi richting drie van catcher Jarrod Saltalamacchia probeerde te vangen. Middlebrooks lag voor Craig op de grond en blokkeerde daarmee zijn weg naar de plaat. 3B Umpire Jim Joyce gaf onmiddellijk het teken voor obstructie via een uitgestrekte linkerarm. Terwijl hij richting plaat rende werd de bal gegooid en werd Craig voor de plaat getikt door Saltalamacchia, maar Home Plate Umpire Dana DeMuth gaf aan dat obstructie was gecalled en dat Craig de thuisplaat kreeg. En dat maakte een einde aan de wedstrijd, want de Cardinals wonnen hierdoor met 5-4.

(26 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.