Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 november 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Europa Cup Toernooien toegewezen aan Hoofddorp en Brno
English
FRANKFURT AM MAIN (Duitsland) - De organisatie voor de twee Europa Cup-toernooien van volgend jaar zijn toegewezen aan Hoofddorp (Nederland) en Brno (Tsjechië). Daar zullen respectievelijk Vaessen Pioniers en Draci Brno gastheer zijn van de evenementen. Het bestuur van de Europese Honkbal Confederatie (CEB) akkordeerde de speellocaties afgelopen zondag (24 november) tijdens een vergadering in Frankfurt am Main in Duitsland. De Technische Commissie van de CEB was reeds akkoord gegaan met de locaties.

De wedstrijden in Hoofddorp zullen worden gespeeld in het nieuwe stadion van Vaessen Pioniers, dat momenteel wordt gebouwd. De verwachting is dat het nieuwe complex in maart gereed zal zijn. De vereniging zal dan verhuizen van de huidige locatie op Sportpark Toolenburg naar het nieuwe complex.

Omdat Pioniers volgend jaar één van de organiserende clubs is betekent dit dat landskampioen DOOR Neptunus zal moeten afreizen naar Tsjechië. Pioniers werd dit jaar in de Holland Series in vier wedstrijden 'gesweept' door Neptunus.

De winnaars van de twee toernooien ontmoeten elkaar in een best-of-three finale om te bepalen wie de European Champions Cup gaat winnen. Dit jaar kreeg de winnaar van dat evenement, Unipol Fortitudo Bologna uit Italië, het recht Europa te vertegenwoordigen en deel te nemen aan de Asia Series, die onlangs plaatsvond in Taiwan.

Clubs hebben tot 31 december om zich aan te melden voor deelname. De toernooi-indelingen worden vervolgens bekend gemaakt in januari.

(26 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.