Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 juni 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Data Haarlemse Honkbal Week 2014 bekend
English
HAARLEM - Het Organisatie-Comité van de tweejaarlijkse Haarlemse Honkbal Week heeft de speeldata bekend gemaakt voor het volgende toernooi, dat in 2014 zal plaatsvinden.

De 27ste editie van het oudste internationale toernooi in ons land zal beginnen op vrijdag 11 juli en wordt afgesloten met de finale op zondag 20 juli. Alle wedstrijden worden uiteraard weer gespeeld in het historische Pim Mulier Stadion in Haarlem, de thuishaven van Hoofdklasser en regerend landskampioen Corendon Kinheim.

De inaugurele editie van het toernooi vond plaats in 1961 en werd toen gehouden op het honkbalveld gelegen aan het Badmintonpad, het voormalige thuisveld van Kinheim. Dat veld lag dicht bij het gebied waar in 1963 het Pim Mulier Stadion werd gebouwd en dat werd toen het speelveld van Hoofdklasse-club EHS, dat later, na een fusie, Haarlem Nicols werd. Kinheim verhuisde een paar jaar geleden naar het stadion.

In overig nieuws van de Haarlemse Honkbal Week werd bekend gemaakt dat Frans van der Riet is gestopt met zijn werkzaamheden binnen het Organisatie-Comité. Van der Riet was in de organisatie verantwoordelijk voor Commerciële Zaken en wordt opgevolg door Tim Keuter, oud-werper van ondermeer Kinheim en Amsterdam Pirates, maar ook van het Nederlands Team. Van der Riet zal wel actief blijven voor het toernooi, want hij gaat nu deel uitmaken van de sponsorcommissie.

Met uitzondering van het Nederlands Honkbal Team is het deelnemersveld voor het toernooi in 2014 nog niet bekend.

Voor Haarlem is de Haarlemse Honkbal Week het eerste van twee grote evenementen volgend jaar. Van 15 tot en met 24 augustus is het Nol Houtkamp Sportpark, het complex van FysioExpert Olympia Haarlem, het toneel voor het Wereldkampioenschap Softbal, wat dan voor het eerst in Europa wordt georganiseerd.

Aanstaande zondag gaat in Rotterdam de 14e editie van het World Port Tournament van start. Dit evenement werd voor het eerst georganiseerd in 1985 en sindsdien kwam er elk oneven jaar een nieuw toernooi, behalve in 2005 toen in Nederland het Wereldkampioenschap werd georganiseerd. De introductie van het WPT had tot gevolg dat er jaarlijks een groot internationaal honkbaltoernooi in Nederland werd georganiseerd. In even jaren (sinds 1972) staat de Haarlemse Honkbal Week op de agenda.

(27 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.