Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Golden Eagles winnen, Japan Series in balans
English
SENDAI (Japan) - Tohoku Rakuten Golden Eagles heeft voor het eerst een Japan Series-wedstrijd gewonnen door de befaamde Yomiuri Giants zondagavond (27 oktober) met 2-1 te verslaan, zodat de best-of-seven Japan Series in balans kwam, 1-1. Spelend voor eigen publiek in het Kleenex Miyagi Stadium in Sendai scoorden de Golden Eagles hun punten in de zesde en zevende inning en hield de klein voorsprong vervolgens vast. De Series gaat nu naar Tokyo, waar dinsdag Game 3 wordt gespeeld.

Zanger Satoru Sakamoto zong voor de wedstrijd het Japanse volkslied.

Masahiro Tanaka zette zijn dominantie op de heuvel dit seizoen voort met het gooien van een complete wedstrijd. De heuveltroef bleef in het seizoen ongeslagen voor de Golden Eagles en sloot af met een 24-0 'record' en een save. Hij kwam tot 183 strikeouts in 212 innings. In de Play-Offs was hij 2-0, gooide twee complete wedstrijden en verdiende ook een save. Vanavond was Tanaka opnieuw briljant, gooide twaalfmaal drie slag en stond maar drie honkslagen toe, waaronder een homerun.

Rookie Tomoyuki Sugano hield de Golden Eagles in de eerste vijf innings puntloos. Hij kreeg een honkslag tegen in de tweede inning en werd gesteund met een dubbelspel in de vierde. Nadat de Eagles nog twee hits hadden geslagen, maar niet gescoord, in de vijfde inning, opende de thuisploeg de score in de volgende slagbeurt.

In de zesde opende Takero Okajima met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Kazuya Fujita. Hij scoorde toen Ginji Akaminai even later ook een nieuwe honkslag sloeg. Hierna bereikte ook Andruw Jones het honk via vier wijd. Dit was Jones' tweede van drie vrije lopen in het duel. Het betekende het einde voor Sugano, die werd opgevolgd door Hirokazu Sawamura. Maar die gooide vier wijd op Casey McGehee, zodat de honken vol kwamen te staan, maar een vangbal sloot de beurt vervolgens af.


...Masahiro Tanaka...
...27e zege...
(© Golden Eagles)
In de zevende inning verdubbelden de Golden Eagles hun voorsprong. Met twee uit sloegen Ryo Hijirisawa en Takero Okajima beiden een honkslag en kwamen er lopers 'op de honken' te staan. Dat bracht nieuwe werper Takahiro Aoki in, maar die werd begroet met een RBI-infield-hit van Kazuya Fujita, waarop Hijirisawa scoorde en de stand op 2-0 bracht. Fujita bereikte het eerste honk via een head-first sliging op een close play en werd safe gegeven door 1B Umpire Kenjiro Mori. Giants-Manager Tatsunori Hara ging kort in discussie over de beslissing. TV-herhalingen tonen aan dat Fujita uit lijkt te zijn.

Masahiro Tanaka gooide vier wijd met twee uit in de eerste inning, waarna hij zeven slagmensen op rij uitschakelde. Hij kreeg toen een lead-off single tegen van Takayuki Terauchi in de vierde en raakte Yoshinobu Takahashi met een worp met twee uit, maar een grounder sloot de inning af.

Tanaka zorgde hierna voor drie nullen in de vijfde, maar kreeg de honken vol in de zesde toen het duel nog puntloos was. Met twee uit gooide hij vier wijd op Shinnosuke Abe, kreeg een honkslag tegen van Shuichi Murata en gaf ook een vrije loop weg aan Toshinobu Takahashi. Met de honken vol gooide Tanaka drie slag op José Lopez (die in het seizoen .303 sloeg met 18 homeruns) en dat stimuleerde de thuisploeg, die even later de score opende.

Met een 2-0 voorsprong kreeg Tanaka een punt tegen in de achtste inning toen Takayuki Terauchi homerde met één uit. Tanaka volgde met drie slag en kreeg drie nullen op rij in de negende, waarin hij de wedstrijd afsloot met zijn 12e strikeout.

(27 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.