Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Nipte winst Lions in Game 3 Korean Series
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Samsung Lions won nipt met 3-2 van Doosan Bears in Game 3 van de Korean Series op zondagavond (27 oktober) om de achterstand in de best-of-seven terug te brengen naar 2-1. Na de eerste twee wedstrijden thuis te hebben verloren wonnen de Lions vanavond in Jamsil Stadium, de thuishaven van de Bears.

Voor de wedstrijd was er een hoogtepunt, want de Zuid-Koreaanse President Geun-hye Park gooide de ceremoniële eerste bal. Mevrouw Park is de elfde President van Zuid-Korea. Ze werd beëidigd op 25 februari van dit jaar en is de eerste vrouw die werd gekozen tot President van het land. Haar vader Chung-hee Park was Zuid-Korea's President van 1963 tot 1979.

Beide ploegen kregen een aantal scoringskansen vroeg in het duel, maar kwamen niet tot scoren. De Lions opende hierna de score in de eerste helft van de vierde inning, waarin Bears-starter Hui-kwan Yu noodgedwongen de heuvel moest verlaten, iets wat niet de bedoeling was. Nadat hij een lead-off double moest incasseren van Seok-min Park kreeg Yu bezoek van Pitching Coach Myung-won Chung. Even later kwamen de honken vol te staan, waarna een grounder van Hyung-woo Choi eindigde in een fout, waardoor Park het eerste punt kon scoren. Hierna sloeg Ji-Young Lee een opofferingsslag, waarop het volgende punt werd gescoord en de stand op 2-0 kwam. Bears-Manager Jin-wook Kim ging hierna met de umpire in discussie over de opofferingsslag. Hij werd gevolgd door Hitting Coach Sung-woo Kang, die in gesprek ging met catcher Jae-hoon Choi, die op zijn beurt weer met Yu sprak. Het praatje van Kang werd bestempeld als 'tweede bezoek' en dat betekende dat Yu gedwongen was de heuvel te moeten verlaten. Als een coach praat met de catcher of een andere speler, die vervolgens weer met de werper praat, is dat een 'trip'. Omdat de Pitching Coach eerder al met Yu had gesproken betekende deze tweede trip automatisch dat een nieuwe werper moest worden ingebracht.

De Lions voegden het derde punt toe in de eerste helft van de zevende inning. Han-yi Park bereikte het honk na een fout, schoof op na een vangbal, stal het derde honk en scoorde toen reliever Sang-sam Hong een wilde worp gooide.

De 'insurance run' was hard nodig, want de Bears antwoordden met twee runs in de tweede helft van de zevende inning. Seong-heon Hong sloeg een solo-homerun, waarna Jae-won Oh volgde met een tweehonkslag. Ji-man Ahn nam de pitching hierna over en kreeg een RBI-single tegen van Si-heon Son die de stand op 3-2 bracht.

Met een 3-2 voorsprong in de eerste helft van de negende inning werd Lions-closer Seung-hwan Oh ingezet. Oh gooide twee dagen eerder 53 worpen in vier innings in Game 2, die in 13 innings werd verloren. Het was daarom niet verwacht dat Oh vanavond zou gooien, maar om de voorsprong te beschermen kwam hij toch op de heuvel. Na een grounder gooide Oh tweemaal drie slag om de winst veilig te stellen en een save te verdienen.

(27 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.