Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Lions nemen 2-0 voorsprong in Taiwan Series
English
TAINAN CITY (Taiwan) - Uni-President 7-Eleven Lions heeft zondagavond (27 oktober) een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven Taiwan Series door met 4-2 te winnen vs. EDA Rhinos. Game 3 van de Series wordt dinsdag gespeeld in Taipei.

Net als in de eerste wedstrijd werden de Lions 'outhit' door de Rhinos, maar verlieten het veld als overwinnaars. Vanavond sloegen de Rhinos met 8 tegen 7 meer honkslagen in het Tainan Municipal Baseball Stadium, het thuisveld van de Lions.

Tainan is de oudste stad van Taiwan en werd gesticht door de Nederlandse Oost Indische Compagnie als handelsbasis met de naam Fort Zeelandia. Textielhandelaar Cornelis Reyersz zeilde naar Taiwan op zoek naar een geschikte locatie voor een handelspost. In 1624 stichtte hij aan de kust een klein fort onder de naam Oranje. Toen het fort werd uitgebreid wijzigde de naam in Fort Zeelandia. Taiwan werd de hoofdstad van het land en bleef dat tot 1887.

De Lions openden de score in de tweede helft van de tweede inning via een RBI-single van Chih-wei Deng.

Maar in de eerste helft van de vierde inning antwoordden de Rhinos met twee runs op starter Ching-lung Luo. In de eerste inning hadden de Rhinos twee lopers op de honken met één uit, waarna de ploeg een loper op het honk had met één uit in de tweede slagbeurt, maar slaagden er niet in tot scoren te komen. Maar nu, in de vierde, zorgden twee tweehonkslagen en een honkslag voor twee punten en bezorgden de Rhinos een 2-1 voorsprong.

De voorsprong duurde niet lang, want de Lions kwamen langszij in de zesde inning na een 2-out double van Guo-ching Kao op starter Nick Green.

In de tweede helft van de achtste inning kregen de Lions lopers op het tweede en derde honk op Ming-chin Tsai. De werper gooide hierna een wilde worp, waardoor de Lions de leiding namen. Even later gooide hij vier wijd met volle honken, waardoor de stand op 4-2 kwam.

De Rhinos sloegen slechts 2-uit-10 vanavond met lopers in scoringspositie.

(27 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.