Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Diegomar Markwell tijdelijk van roster Caracas
English
CARACAS (Venezuela) - De Nederlandse werper Diegomar Markwell is tijdelijk van het roster van Leones del Caracas afgehaald. Dit is een administratieve mutatie, die ook andere spelers overkomt tijdens het seizoen en dat betekent dat een speler soms een week (of langer) niet op het roster staat. Dit geeft de club de mogelijkheid om bijvoorbeeld andere spelers te beoordelen. In dit geval moet een beslissing worden genomen over twee outfielder.


...Diegomar Markwell...
(© Foto: Henk Seppen)
Markwell zal twee weken geen deel uitmaken van het roster en de verwachting is dat hij op 9 november weer zal worden geactiveerd. Intussen blijft de linkshandige werper van landskampioen DOOR Neptunus en het Nederlands Honkbal Team gewoon bij de ploeg en is hij ook in pak. Markwell: ,,Op de dagen dat ik moet gooien ga ik bij het rookie-team van de club gooien''.

Een team in de Liga Venezolana de Béisbol Profesional bestaat uit 40 spelers vanaf het begin van het seizoen en is samengesteld uit 31 lokale en negen buitenlandse spelers. Op 1 november zal dat worden teruggebracht tot 25 lokale spelers en negen buitenlanders, zodat een selectie van 34 man wordt gevormd.

Toen het seizoen begon had Caracas 23 werpers op het roster staan. ,,Ik heb het hier naar mijn zin'', zegt Markwell. ,,Het gaat wel goed en mijn arm voelt lekker.''

Markwell debuteerde in de Venezolaanse profcompetitie op 12 oktober toen hij de pitching overnam in de eerste inning, terwijl zijn ploeg met 5-0 achterstond vs. Tigres de Aragua. Markwell had een goed optreden, gooide 3 2/3 innings en stond geen punten toe, maar de Leones verloren met 9-8.

Sindsdien gooide hij in nog twee wedstrijden. Op 15 oktober werd hij de tiende werper voor Caracas in de wedstrijd vs. Caribes de Anzoategui en gooide 1/3 inning als closer. Hij gooide toen vier wijd, kreeg een schijn op zijn naam, die leidde tot een punt en schakelde de volgende slagman met drie slag uit in een 6-5 nederlaag.

Op 19 oktober, in het duel bij Bravos de Margarita, kwam Markwell in het duel in de vierde inning met lopers op het eerste en derde honk en nul uit. Markwell zag de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg in een dubbelspel slaan, maar dat leverde wel een punt op. Hierna maakte een line drive een einde aan de inning. In de volgende inning kreeg Markwell een lead-off single tegen, maar schakelde loper even later op het eerste honk uit met een pick-off. Een tweehonkslag en strikeout volgden, waarma Markwell werd vervangen. Het punt bleef het enige in de wedstrijd.

(27 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.