Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Boston wint en brengt World Series op 2-2
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - Na zaterdag te hebben verloren in een obstructie-situatie wonnen de Boston Red Sox zondagavond (27 oktober) met 4-2 vs. St. Louis Cardinals om de World Series voor de tweede keer in balans te brengen, 2-2. Dat betekent dat de Series na de wedstrijd van maandag zal terugkeren naar Boston, omdat in elk geval een zesde wedstrijd nodig zal zijn.

Voor de wedstrijd eerden de Cardinals hun team uit 1967, dat toen de World Series won tegen Boston. Bob Gibson, die in die periode de heuveltroef was voor de Cardinals, gooide de ceremoniële eerste bal. Gibson werd vergezeld door Red Schoendienst, die in 1967 de Manager was, en teamgenoten Lou Brock en Mike Shannon. Country-muziek band Rascal Flatts speelde en zong het volkslied.

De Cardinals kregen twee lopers op de honken met één uit in de tweede inning op Clay Buchholz. Met één uit sloeg Yadier Molina een tweehonkslag en kreeg Jon Jay vier wijd, maar toen volgden een strikeout en een grounder.

De Cards openden hierna de score in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Matt Carpenter een honkslag en schoof op toen midvelder Jacoby Ellsbury een fout maakte. Hij scoorde hierna op een honkslag van Carlos Beltran.

St. Louis-starter Lance Lynn stond slechts één speler tot de honken toe in de eerste vier innings. In de tweede kreeg hij een lead-off single tegen van David Ortiz, maar een dubbelspel volgde. In de vijfde inning bereikte Ortiz opnieuw het honk, dit keer via een lead-off double. Lynn gooide hierna vier wijd op Jonny Gomes en Xander Bogaerts, waardoor de honken vol kwamen te staan. Een opofferingsslag van Stephen Drew zorgde even later voor een punt en bracht de stand in balans, maar twee lopers bleven achter.

In de zesde inning sloeg Boston toe met drie runs. Met twee uit sloeg Dustin Pedroia een honkslag en kreeg David Ortiz vier wijd. Seth Maness nam hierna de pitching over van Lynn, maar werd begroet met een 3-run homerun van Jonny Gomes, die Boston een 4-1 voorsprong opleverde. Xander Bogaerts volgde met een honkslag, maar bleef achter, omdat een grounder de inning afsloot. Aanvankelijk stond Gomes niet in de startende line-up, maar hij nam de plek in linksveld over van Shane Victorino, die zo'n anderhalf uur voor de wedstrijd uit de opstelling werd geschrapt vanwege stijfheid in zijn onderrug.

St. Louis liet twee lopers achter in de vierde inning en ging op rij uit in de vijfde en zesde slagbeurt. In de 2e7 pakten de Cardinals een punt terug. Met twee uit sloeg pinch-hitter Shane Robinson een tweehonkslag op reliever Felix Doubront, die hierna werd vervangen door Craig Breslow. Dit kreeg een puntscorende honkslag tegen van Matt Carpenter en gooide vier wijd op Carlos Beltran. Junichi Tazawa werd ingebracht als nieuwe werper en sloot de inning af met een grounder.

In de achtste inning kwamen beide ploegen in scoringspositie en dit was geen goede inning voor Xander Bogaerts, zowel aanvallend als verdedigend.

In de eerste helft van de slagbeurt werd Kevin Siegrist de nieuwe werper voor de Cardinals en kreeg een 2-out single tegen van David Ortiz (die 3-uit-3 sloeg). John Axford nam het over van Siegrist, terwijl Quintin Berry werd ingezet als pinch-runner voor Ortiz. Berry stal even later het tweede honk en Jonny Gomes kreeg vier wijd, maar Axford sloot de inning hierna af met drie slag voor Bogaerts.

In de 2e8 nam (starter) John Lackey de pitching over voor Boston in zijn eerste relief-optreden sinds 2004. Met één uit zag hij Yadier Molina het tweede honk bereiken na een foute aangooi van Bogaerts. Een wilde worp bracht Molina naar het derde honk, maar daar strandde hij, want een pop-fly en groundeout sloten de slagbeurt hierna af.

In de 2e9 beklom closer Koji Uehara de heuvel voor Boston. Met één uit kreeg de Japanner een honkslag tegen van pinch-hitter Allen Craig, die een avond eerder het winnende punt scoorde op de inmiddels befaamde 'obstructie-call'. Craig, die zichzelf blesseerde toen hij zaterdag scoorde, werd op het eerste honk vervangen door pinch-runner Kolten Wong. Volgende slagman Matt Carpenter ging uit na een pop-fly, waarna Uehara Wong op het eerste honk uitschakelde met een pick-off om de wedstrijd af te sluiten.

(27 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.