Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Pirates beslissen NL Wild Card; AL Wild Card nog onbeslist
English
CINCINNATI, Ohio / ARLINGTON, Texas / MINNEAPOLIS, Minnesota (USA) / TORONTO, Ontario (Canada) - Pittsburgh Pirates sloeg zaterdag (28 september) zes homeruns en won met 7-3 vs. Cincinnati Reds om het thuisvoordeel te veroveren in de Wild Card Play-Off van aanstaande dinsdag. De twee ploegen sluiten de reguliere competitie zondag tegen elkaar af, reizen daarna naar Pittsburgh en ontmoeten elkaar dan in de Wild Card-wedstrijd. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de National League Division Series en ontmoet de ploeg met het beste winst-verlies 'record' in de National League.

En dat wordt pas zondagavond beslist, op de laatste dag van het seizoen. St. Louis Cardinals, de kampioen van de NL Central Division, won met 6-2 vs. Chicago Cubs, terwijl NL-East kampioen Atlanta Braves met 5-4 verloor van Philadelphia Phillies. Hierdoor staan de Cardinals nu op 96-65 en de Braves op 95-66. En dus hebben de Cardinals momenteel het beste 'record'. Maar op zondag kunnen beide ploegen het seizoen afsluiten met een 96-66 'record'. In dat geval krijgt Atlanta het beste 'record' op basis van het onderlinge resultaat tegen St. Louis in het seizoen. Atlanta speelt dan tegen de Wild Card-winnaar, terwijl de Cardinals het moeten opnemen tegen NL-West kampioen Los Angeles Dodgers.

De Wild Card-race in de American League kan zelfs een gelijke stand tussen drie ploegen opleveren.

Texas Rangers won met 7-4 vs. Los Angeles Angels of Anaheim (de negende inning werd in hevige regen gespeeld) om op gelijke hoogte te komen met Tampa Bay Rays, dat met 7-2 verloor bij Toronto Blue Jays. Later op de avond won Cleveland Indians met 5-1 bij Minnesota Twins. Hierdoor staat Cleveland nu op de plek voor het vierde beste 'record' en dus het thuisvoordeel in de Wild Card Play-Off.

Na de wedstrijden van zaterdag is Cleveland is 91-70, terwijl Texas en Tampa Bay beiden op 90-71 staan. Dat betekent dat de drie het seizoen zondag zouden afsluiten met hetzelfde 'record'. Wanneer de drie gelijk eindigen moeten er twee beslissingswedstrijden worden gespeeld. Eerst spelen de Rays en Indians maandag tegen elkaar in Cleveland. Hierna reist de verliezer van dat duel naar Texas voor een duel op dinsdag. De winnaar van de wedstrijd op dinsdag ontmoet vervolgens de winnaar van maandag de de Wild Card Play-Off op woensdag.

Als de Rangers en Rays gelijk eindigen volgt een beslissingsduel op maandag in Texas.

(28 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.