Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Evert-Jan 't Hoen genomineerd voor EBCA Coach of the Year
English
BRUSSEL (België) - De European Baseball Coaches Association (EBCA) heeft afgelopen weekeinde de namen bekend gemaakt van de vijf genomineerde coaches voor de EBCA Coach of the Year Award. Eén van de vijf genomineerden is Evert-Jan 't Hoen, die dit jaar debuteerde als Hoofd Coach in de Hoofdklasse bij DOOR Neptunus en de ploeg naar het landskampioenschap loodste.

Vorige EBCA Coach of the Year Winnaars
JaarWinnaar
2008Christophe Dassy
2009Steve Janssen
2010Greg Frady
2011Brian Farley
2012Mauro Mazzotti
EBCA-leden kunnen binnenkort stemmen en beslissen wie dit jaar de Coach of the Year wordt. De naam van de winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de 10e EBCA Conventie, die van 8-10 november zal plaatsvinden in de Belgische hoofdstad Brussel. Vorig jaar ging de prijs naar de Italiaan Mauro Mazzotti.

De vijf finalisten zijn:
Doriano Bindi (San Marino)
Jan Gregor (Tsjechië)
Chris Higgins (Duitsland)
Evert-Jan 't Hoen (Nederland)
David Winkler (Tsjechië)


...Evert-Jan 't Hoen...
...genomineerd...
(© Foto: Henk Seppen)
Doriano Bindi is voor het tweede jaar op rij genomineerd. Dit jaar leidde hij zijn ploeg T&A San Marino, naar de derde opeenvolgende titel in de Italian Baseball League. De laatste keer dat een team driemaal op rij kampioen werd was in 1966-1968.

Jan Gregor is betrokken bij de ontwikkeling van jeugd. Als lid van de coaching-staf van het Tsjechische U18 Team bereikte hij de finale van het Europees Kampioenschap. Maar hij nam ook met de Tsjechische ploeg deel aan de Little League World Series in Williamsport, Pennsylvania (USA).

Chris Higgins was mede oprichter van de Hünstetten Storms in 2003 en begon met een jeugdprogramma. Dit jaar was er voor het eerst een seniorenploeg, bestaande uit voormalige juniorenspelers, die 20-0 was. Hij leidde ook het juniorenteam naar de Duitse titel.

Evert-Jan 't Hoen werkt al een aantal jaren op het gebied van jeugdontwikkeling bij de Unicorns Baseball Academy in Rotterdam. Dit jaar was zijn rookie-seizoen als Hoofd Coach in de Hoofdklasse en werd hij landskampioen met DOOR Neptunus.

David Winkler is eveneens betrokken bij jeugdopleidingen bij de Tsjechische Baseball Academy. Hij is de Hoofd Coach van het Tsjechische U18 Team, dat dit jaar het zilver won op het Europees Kampioenschap. Met zijn clubteam Draci Brno werd hij opnieuw Tsjechisch kampioen.

Tijdens de Conventie zijn de sprekers Tom O'Connell, Dave Keilitz, Ron Wolforth (Texas Baseball Ranch), Bill Springman (Minnesota Twins), Gavin Kelly (Turface/Profile Products), Frans Bosch (Fontys University for Applied Science), Martijn Nijhoff (KNBSB Academies Coordinator) en Jeff Krushell (MLB Strength & Conditioning Coordinator).

(28 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.