Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Bears één zege af van Korean Series-titel
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Doosan Bears scoorde maandagavond (28 oktober) twee punten in de eerste inning en dat was genoeg om Game 4 van de Korean Series vs. Samsung Lions met 2-1 te winnen en een 3-1 voorsprong te nemen in de best-of-seven finale. De Bears zijn nu één zege af van het Zuid-Koreaanse profkampioenschap en hun eerste titel sinds 2001. Game 5 wordt dinsdag gespeeld. Wanneer de Bears de titel winnen is het de eerste keer dat een ploeg kampioen wordt na het reguliere seizoen te hebben afgesloten op de vierde plaats.

De Bears hadden een eerste slagbeurt die uiteindelijk beslissend bleek door tweemaal te scoren op Young-soo Bae. Soo-bin Jung bereikte het honk via een stootslag-honkslag, waarna Hyun-soo Kim vier wijd kreeg. Een tweehonkslag van Joon-seok Choi zorgde hierna voor het eerste punt, gevolgd door een opofferingsslag van Eui-ji Yang, waardoor de stand op 2-0 kwam. Bae werd vervangen in ed tweede inning, waarna de Lions-bullpen de Bears verder puntloos hield.

Hoewel de pitching van de Bears solide was kregen de Lions toch verschillende scoringskansen. Bears-starter Jae-woo Lee kwam tot acht strikeouts in vijf innings en stond maar twee hits toe. In de tweede inning strandden de Lions twee lopers op de honken toen de slagbeurt afsloot met drie slag voor Ji-young Lee. Lee zag de Lions vervolgens alle honken bereiken in de vierde inning. Maar ook aan die dreiging maakte hij een einde door deze beurt af te sluiten met drie slag voor Seok-min Park. Lee gooide hierna driemaal drie slag in de vijfde inning.

De Amerikaan Derek Hankins nam de pitching van Lee over in de zesde inning. Hij hield de Lions eveneens puntloos, waarna hij met twee uit in de achtste inning werd opgevolgd door Jae-hun Chung.

In de negende inning leken de Lions alsnog de voorsprong van de Bears te gaan uitwissen toen men de honken vol kreeg met één uit. Hyung-woo Choi opende met een tweehonkslag en Seok-min Park kreeg vier wijd. De twee schoven op na een grounder, waarna Han-yi Park opzettelijk vier wijd kreeg. Een punt werd toen gescoord toen rookie Hyeon Jeong een opofferingsslag sloeg op Jae-hun Chung. Maar met lopers op het tweede en derde honk sloot een grounder van Kab-yong Jin op een nieuwe reliever, Myung-jun Yun, de wedstrijd af en stelde de winst veilig.

(28 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.