Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Boston één zege af van World Series-kampioenschap
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - De Boston Red Sox is één overwinning af van de World Series-titel. Maandagavond (28 oktober) wonnen de BoSox Game 5 van de best-of-seven finale vs. St. Louis Cardinals met 3-1. Jon Lester en Koji Uehara gooiden samen een 4-hitter en werden gesteund met negen honkslagen. Oranje-international Xander Bogaerts startte een 2-run rally in de zevende inning en scoorde de 'go-ahead run'. Boston staat nu met 3-2 voor in de Wolrd Series en heeft nog maar één zege nodig om zich kampioen te mogen noemen. De Series keert nu terug naar Boston, waar woensdagavond Game 6 wordt gespeeld.

Boston speelde vanavond opnieuw zonder Shane Victorino. Vanwege stijfheid in zijn onderrug werd Victorino anderhalf voor aanvang van Game 4 op zondag uit de line-up geschrapt, waarna hij vanavond opnieuw vanaf de zijkant toekeek. Jonny Gomes, die de plek in het linksveld zondag van Victorino overnam, droeg bij met een 3-run homerun om Boston naar de winst te slaan. Gomes was in Game 5 wederom de linksvelder.

De Red Sox openden vanavond de score in de eerste inning. St. Louis-starter Adam Wainwright begon met een strikeout, maar kreeg toen 'back-to-back doubles' tegen van Dustin Pedroia en David Ortiz, waardoor werd gescoord. Maar Ortiz strandde, want Wainwright volgde met drie slag voor Jonny Gomes en Daniel Nava.

Wainwright gooide hierna ook drie slag op Xander Bogaerts, Stephen Drew en David Ross in de tweede slagbeurt en zorgde ook voor drie nullen op rij in de derde. In de vierde kreeg de rechtshander een lead-off single tegen van Ortiz. Maar na een vangbal kreeg Wainwright de steun van een 'inning-ending double play'.

In de vijfde kreeg Wainwright wat meer verkeer op de honken, maar stond wederom geen punten toe. Hij kreeg een lead-off single tegen van Xander Bogaerts, die opschoof op een one-out single van David ross. Maar de twee bleven achter toen Wainwright opnieuw tweemaal drie slag gooide.

Boston-starter Jon Lester zorgde voor drie nullen op rij in de eerste inning. Hij kreeg toen een lead-off single tegen van Carlos Beltran in de tweede inning, maar kreeg, net als Wainwright, de steun van een 'inning-ending double play', nadat hij Yadier Molina had uitgeschakeld met drie slag.

In de tweede helft van de derde inning moest Lester een lead-off single incasseren van David Freese, die opschoof na een opofferingsstootslag van Pete Kozma. Maar ook Lester had een prima optreden en sloot de slagbeurt af met drie slag voor zijn collega Adam wainwright en vervolgens voor Matt Carpenter.

In de vierde begon Lester opnieuw met drie slag, maar kreeg toen een homerun tegen van Matt Holliday, die de stand in evenwicht bracht.

Wainwright en Lester zorgden beiden weer voor drie nullen op rij in de zesde inning. De tweede nul in de 1e6 was David Ortiz, die een line drive sloeg naar midvelder Shane Robinson. En hiermee maakte Ortiz een einde aan een streak, waarin hij in negen opeenvolgende slagbeurten het honk had bereikt. Ortiz evenaarde daarmee een World Series-record, dat hij deelt met Joe Gordon (1939-1941) en Billy Hatcher (1990).

De BoSox hernamen hierna weer de leiding in de eerste helft van de zevende inning. Het was Arubaan Xander Bogaerts, die een 2-run rally in beweging zette, waardoor Boston op een 3-1 voorsprong kwam. Nadat Wainwright was begonnen met drie slag op Daniel Nava sloeg Bogaerts een honkslag en kreeg Stephen Drew vier wijd. Bogaerts scoorde even later het leidende punt toen David Ross volgde met een ground-rule double. Met twee uit sloeg Jacoby Ellsbury een honkslag en bracht Drew binnen, maar Ross werd op de plaat uitgeschakeld toen hij ook probeerde te scoren. Maar de aangooi van midvelder Shane Robinson naar catcher Yadier Molina was op tijd om Ross uit te tikken en de inning af te sluiten. In de 2e7 zorgde Jon Lester weer voor drie opeenvolgende nullen.

In de eerste helft van de achtste inning nam Carlos Martinez de pitching over van Wainwright. Met één uit moest hij de derde honkslag in dit duel incasseren van David Ortiz, maar toen volgden twee nullen. Ortiz sloeg ook drie honkslagen in Game 4. In de 2e8 lieten de Cards een loper in scoringspositie achter. Met één uit sloeg David Freese een tweehonkslag, waarna closer Koji Uehara werd ingebracht met twee uit om het op te nemen tegen pinch-hitter Matt Adams en hij schakelde hem uit met drie slag om de inning af te sluiten.

Cardinals-closer Trevor Rosenthal beklom de heuvel in de negende inning en deed het uitstekend, want hij schakelde Xander Bogaerts, Stephen Drew en David Ross met drie slag uit. Maar Uehara vervolgde de sterke Boston-pitching in de tweede helft van de negende slagbeurt. De Japanse rechtshander gooide drie slag op Matt Carpenter, zag pinch-hitter Jon Jay een grounder slaan en sloot het duel af toen Matt Holliday een vangbal sloeg. Hiermee schakelde Uehara alle vier slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit en kreeg een save op zijn naam.

(28 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.