Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 september 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Wild Card voor Indians; Rangers, Rays spelen beslissingswedstrijd
English
TORONTO, Ontario (Canada) / MINNEAPOLIS, Minnesota / ARLINGTON, Texas (USA) - De Wild Card in de American League is nog steeds niet bekend na afsluiting van de reguliere competitie. Althans, de helft ervan nog niet.

Op zondag, de laatste dag van het reguliere seizoen, waren Tampa Bay Rays, Cleveland Indians en Texas Rangers de drie overgebleven ploegen die speelden om de twee resterende plekken in het postseason.

Tampa Bay was de eerste ploeg die in actie kwam en zou met 7-6 winnen bij Toronto Blue Jays, hoewel de ploeg met 12-9 werd 'outhit'. De Rays kwamen tot een rally van zes punten in de eerste inning, maar voegden in het restant nog maar één punt toe, terwijl de Blue Jays vanaf de zesde inning zes punten gingen scoren. Maar de Rays hielden de voorsprong vast en naderden Cleveland.

De Indians sloten hierna hun duel af en ook zij wonnen, een 5-1 zege tegen Minnesota Twins. Winnende werper Ubaldo Jimenez kwam tot 13 strikeouts in 6 2/3 inning. Met de winst werd Cleveland onbereikbaar voor de Rays en Rangers en veroverden daardoor de eerste Wild Card.


...Giancarlo Stanton...
...winnende punt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De Rays moesten nu wachten op het resultaat van de Rangers om te weten waarheen de ploeg moest afreizen. De Rangers wonnen met 6-2 vs. Los Angeles Angels of Anaheim op tien hits, waaronder twee homeruns. Hiermee sloten de Rangers het seizoen af met hetzelfde 'record' als Tampa Bay, 91-71. En zo, na 162 competitiewedstrijden te hebben gespeeld, moeten de Rays en Rangers nu een beslissingswedstrijd spelen, die op de agenda staat voor maandagavond in Texas. Hierdoor, een paar uur na afloop van hun eigen wedstrijd in de middag, konden de Rays afreizen naar het vliegveld in Toronto voor de 3 1/2 uur durende avondvlucht naar Texas. De winner van de beslissingswedstrijd op maandag ontmoet Cleveland Indians woensdag in de American League Wild Card Play-Off.

De Division Series gaan op donderdag en vrijdag van start.

Het seizoen van Miami Marlins eindigde met een No-Hitter voor werper Henderson Alvarez. De 23-jarige Venezolaan hield Detroit Tigers negen innings hitloos en puntloos, maar intussen kwamen de Marlins zelf ook niet tot scoren.

Maar het duel eindigde goed voor Alvarez. In de 2e9, met één uit, sloeg Giancarlo Stanton een honkslag en schoof op na een honkslag van Logan Morrison. De twee schoven vervolgens op na een wilde worp van Luke Putkonen, die aan het begin van deze inning in relief op de heuvel was gekomen. Een grounder volgde, maar daarop bleven de lopers staan, waarna de honken vol kwamen toen Chris Coghlan vier wijd kreeg. Hierna kwam Greg Dobbs in het duel als pinch-hitter voor Koyie Hill. Achter hem, in de on-deck circle, stond Alvarez, die de volgende slagman zou zijn. Wanneer Miami niet zou scoren zou hij in de tiende inning op de heuvel zijn teruggekeerd om zijn No-Hitter te vervolgen. Maar met Dobbs in het slagperk kwam de wedstrijd ten einde toen Putkonen de bal langs zijn catcher gooide voor een wilde worp. Stanton wist hierop vanaf het derde honk te scoren en zo wonnen de Marlins met 1-0 en had Alvarez, toekijkend vanuit de on-deck circle, zijn No-Hitter, de vijfde in de historie van de Marlins.

In 2011 was Stanton één van de Major Leaguers, die deelnam aan de European Big League Tour van Rick van den Hurk.

(29 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.