Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Golden Eagles nemen leiding in Japan Series
English
TOKYO (Japan) - Tohoku Rakuten Golden Eagles heeft dinsdagavond (29 oktober) een 2-1 voorsprong genomen in de best-of-seven Japan Series met een overtuigende 5-1 winst vs. Yomiuri Giants in Game 3 in het Tokyo Dome, die werd bijgewoond door bijna 45.000 toeschouwers. Andruw Jones droeg hieraan bij met een RBI-single. Game 4 wordt woensdag gespeeld.

Voor de wedstrijd zong de bekende sopraan Sara Kobayashi het Japanse volkslied. Ze speelde ondermeer in grote opera's als Turandot, Figaro, Die Fledermaus en La Traviata, maar trad internationaal ook op in Sofia, Wenen en Brazilië.

Turner Kenzo Shirai gooide de ceremoniële eerste bal. Eind september veroverde de 17-jarige Shirai het Goud op het Wereldkampioenschap Turnen in het Belgische Antwerpen. Daar werd hij de eerste turner ooit die op een grote evenement een viervoudige schroef maakte tijdens de vloeroefening.

De Golden Eagles sloegen in elk van de eerste twee wedstrijden negen honkslagen, maar de puntenproductie bleef beperkt tot twee. De ploeg liep in de opener tegen een shutout aan, waarna Game 2 met 2-1 werd gewonnen. Maar vanavond sloeg de ploeg uit Sendai in de tweede inning toe op starter Toshiya Sugiuchi en scoorde vier punten op twee back-to-back doubles.

De inning begon met een lead-off single van Akihisa Makida, maar die werd even later uitgeschakeld. Kazuo Matsui bereikte ook het honk via een honkslag, waarna Motohiro Shima vier wijd kreeg. Na een strikeout werd Takero Okajima geraakt door een worp en dat zorgde voor volle honken. Kazuya Fujita en Ginji Akaminai volgden hierna met back-to-back 2-run doubles om de Eagles op een vroege 4-0 voorsprong te zetten. Andruw Jones kreeg hierna vier wijd, wat leidde tot een werperswissel. Yuki Koyama nam het over van Sugiuchi, maar begon met vier wijd voor Casey McGehee, zodat de honken opnieuw vol kwamen te staan. Maar Koyada volgde met drie slag voor Makida, de tiende slagman in de inning, om de beurt af te sluiten.

Koyama hield de Eagles hierna puntloos in de volgende drie innings en stond maar twee honkslagen toe. In deze drie slagbeurten lieten de Eagles wel twee lopers in scoringspositie achter. Nobutaka Imamura gooide hierna nog twee puntloze innings, waarna Takahiro Aoki de laatste twee slagbeurten gooide voor de Giants. Maar de laatste kreeg wel nog een punt tegen in de achtste inning. Met één uit moest hij honkslagen toestaan aan Kazuya Fujita en Ginji Akaminai (die 3-uit-5 sloeg), waarna Andruw Jones volgde met de derde honkslag op rij om het vijfde binnen te brengen voor de Golden Eagles en de stand op 5-0 te brengen. Jones, die voornamelijk in de line-up staat als designated hitter, speelde vanavond in het linksveld, omdat er geen DH-regel is in de Central League, waarin de Giants spelen.

Manabu Mima startte voor de Golden Eagles en stond maar vierhonkslagen toe in 5 2/3 inning, terwijl hij vijfmaal drie slag gooide. In de zesde inning, met twee uit, werd hij op zijn linkervoet getroffen door een comeback line drive van Shinnosuke Abe en moest noodgedwongen het duel verlaten. Kenny Ray nam het over en sloot de beurt af, waarna hij voor drie nullen zorgde in de zevende. In de achtste inning kreeg Ray een lead-off homerun tegen van Kenji Yano, waardoor het 5-1 werd, maar dat was het enige wapenfeit voor de Giants vanavond. Takashi Saito zorgde hierna voor drie nullen op rij om het duel af te sluiten.

De Eagles kwamen vanavond tot 13 honkslagen en alle startende spelers sloegen er minimaal één.

(29 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.