Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Lions dwingen 6e duel af in Korean Series; Van den Hurk winnende werper
English
SEOEL (Zuid-Korea) - Samsung Lions brak dinsdagavond (29 oktober) een 5-5 stand in de achtste inning om met 7-5 te winnen vs. Doosan Bears in Game 5 van de best-of-seven Korean Series. Hiermee verkleinden de Lions de achterstand naar 3-2 en dwongen een zesde wedstrijd af die donderdag voor eigen publiek wordt gespeeld in Daegu. De Nederlandse werper Rick van den Hurk gooide twee innings in relief en was de winnende werper vanavond.

Han-yi Park sloeg een 'tie-breaking 2-run single' in de achtste inning om de Lions de winst te bezorgen.

Op een koude en winderige avond in Jamsil Stadium in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel begon het duel 35 minuten later dan de bedoeling was. Ongeveer een uur voor de aanvangstijd was er een hevige regenbui, die zo'n 40 minuten duurde. Hierna duurde het bijna een uur om het veld weer speelklaar te krijgen.

De Lions openden de score met een 3-run rally met twee uit op startende werper Kyung-eun Noh. Met twee uit homerde Tae-in Chae, waarna vier opeenvolgende honkslagen volgden, waaronder RBI-singles van Seok-min Park en Tae-wan Kim, die de stand opvoerden naar 3-0.

De Bears pakten een punt terug in de tweede inning toen Jun-seok Choi homerde, maar de Lions reageerden in de derde slagbeurt. Toen sloeg ook Hyung-woo Choi (die 3-uit-5 sloeg) een homerun, zodat het 4-1 werd.

Maar in de 2e3 kwamen de Bears langszij via een RBI-single van Jun-seok Choi en een 2-run double van Jae-il Oh op starter Sung-hwan Yoon, die hierna werd vervangen.

In de vijfde inning hernamen de Lions kort de leiding toen Seok-min Park met een honkslag een punt binnensloeg in de eerste helft. Maar in de tweede helft van de inning brachten de Bears de stand weer in balans toen Jun-seok Choi zijn tweede homerun van de avond sloeg.

In de eerste helft van de zevende inning nam Rick van den Hurk de pitching over van Ji-man Ahn, die op zijn beurt starter Sung-hwan Yoon had vervangen in de derde inning. Van den Hurk, normaal een starter, hield de Bears puntloos, waarna de Lions, die ook twee innings puntloos waren, voor de derde keer de leiding namen in de 1e8 en dit keer voorgoed. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg Han-yi Park een honkslag en bracht beide lopers binnen. Voor deze slagbeurt sloeg Park slechts 1-uit-14 in de Series.

Hierdoor werd Van den Hurk, die de starter was in Game 2, de 'pitcher-of-record' en werd uiteindelijk de winnende werper. De Brabander hield de Bears opnieuw puntloos in de 2e8. De rechtshander stond één hit toe en kwam tot twee strikeouts in de twee innings die hij gooide. Seung-hwan Oh gooide hierna tweemaal drie slag in de 2e9 om een save te verdienen.

De Lions kwamen tot elf honkslagen en hun zeven punten vanavond komen overeen met het totaal aantal punten dat het team had gescoord in de eerste vier wedstrijden samen.

(29 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.