Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 december 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Voormalig Amstel Tijgers-Team Manager Roel de Groot overleden
English

IN MEMORIAM


...Roel de Groot...
(1929 - 2013)

AMSTERDAM - Roel de Groot, die in de jaren zeventig en tachtig in de Hoofdklasse actief was als Team Manager, is op vrijdag 20 december op 84-jarige leeftijd overleden.

De afscheidsplechtigheid voor Roel de Groot zal plaatsvinden op dinsdag 31 december in Crematorium De Nieuwe Ooster aan de Kruislaan 126 in Amsterdam. De plechtigheid begint om 13:45 uur.

In de jaren zeventig werd Roel de Groot de Team Manager en Dug-Out Scorer van het Amsterdamse Amstel Tijgers. De vereniging bestond slechts 12 jaar, maar had één van de meest succesvolle ploegen in de jaren zeventig en tachtig, dankzij een selectie gevuld met veel topspelers, zoals Charles Urbanus (Jr.), Harm Horeman, Paul Smit, Jim Sieval, Don Wedman, Arthur Stassen, Arnold Smith, Jan Hijzelendoorn, Henk Boeren, Bob Pels, Frank Koot, Robert Knol, Bill Groot, Roel Klaassen, Ed Kruijs, Henny Jenken en Hans van Renselaar. Vrijwel al deze spelers kwamen ook uit voor het Nederlands Honkbal Team.


...Het team van Amstel Tijgers in 1977...
...Roel de Groot staat uiterst rechts...
Amstel Tijgers ontstond na een afsplitsing van een andere Amsterdamse Hoofdklasse-club OVVO na afloop van het seizoen 1976, waarbij een groot aantal spelers verhuisde naar de nieuwe club. Na één jaar promoveerde Amstel Tijgers zelf naar de Hoofdklasse en veroverde de kampioenstitel in 1979, 1980 en 1986. Na afloop van het seizoen 1988 fuseerde Amstel Tijgers met het Bussumse HCAW, dat toen in de jaren 1989-1992 onder de naam HCAW-Tijgers speelde.

Roel de Groot was de Team Manager en Team Scorer in vrijwel al deze seizoenen in de historie van Amstel Tijgers en vierde alle successen met de ploeg. Daaronder ook deelname aan verschillende Europa Cup-toernooien, maar ook het jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi, dat Amstel Tijgers sinds 1981 organiseerde.

De kleinzoon van Roel de Groot, Mitchel Koot, speelde in de Hoofdklasse voor Amsterdam Pirates (2009), HCAW (2010-2011) en UVV (2012). Dit seizoen kwam hij uit voor het Haarlemse DSS in de Overgangsklasse.

In recentere jaren was Roel de Groot een veelvuldig bezoeker van de wedstrijden van Amsterdam Pirates. Hij was ook één van de medewerkers die werkzaam was in de 'permanence' tijdens de wedstrijden die werden gespeeld op het complex van Pirates in Amsterdam gedurende het Europees Honkbal Kampioenschap in 2003 en het Wereldkampioenschap Honkbal in 2005. De Groot assisteerde zijn dochter Marjan de Groot ook in de 'permanence' tijdens het Europees Dames Softbal Kampioenschap van 2007, dat toen op het complex van Amsterdam Pirates plaatsvond, en het Europees Heren Softbal Kampioenschap van 2012 op het complex van DVH in Amstelveen.

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert Roel's familie en wenst hen enorm veel sterkte met dit grote verlies.

(29 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.