Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juni 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oranje opent World Port Tournament met winst
English
ROTTERDAM - Het Nederlands Honkbal Team is de 14 editie van het World Port Tournament zondagavond begonnen met een 7-2 winst tegen Taiwan. In de middag kwam Cuba tot een 3-0 shutout tegen Curaçao.

Aanvankelijk speelde het Nederlands Team in de eerste drie innings niet sterk. ,,Maar daarna gelukkig wel en konden we de wedstrijd omdraaien. Dat gaf een goed gevoel'', aldus Oranje's Manager Steve Janssen.

Verdedigend maakte de Nederlandse verdediging drie fouten in de eerste drie slagbeurten. In de openingsinning bereikte de Taiwanese lead-off hitter Ming-Jen Kuo het honk na een foute aangooi van Dwayne Kemp, die vanavond de derde honkman was. En dat is een ongewone positie voor Kemp, want normaal is hij korte stop. Even later ging Kuo gedwongen uit op een grounder van Chun-Kai Liao, die vervolgens via een pick-off werd uitgeschakeld door startende werper Diegomar Markwell. Maar hierna maakte ook korte stop Stijn van der Meer een foute aangooi een volgende grounder, maar die loper strandde.

Voor het Nederlands Team opende Roelie Henrique met vier wijd, maar sloeg Van der Meer vervolgens in een dubbelspel.

In de derde nam Taiwan een 2-0 voorsprong op vier honkslagen. Ming-Jen Kuo begon met een honkslag, schoof op na een OSS en scoorde op een tweehonkslag van Wang-Wei Lin. De laatste bereikte daarna het derde honk na een mislukte pick-off van Markwell en scoorde op een hierna volgende tweedehonkslag van Po-Jung Wang.

Hierna begon het Nederlands Team de zaak onder controle te krijgen, bleef foutloos, begon te scoren, draaide het duel om en ging uiteindelijk winnen. Taiwan sloeg nog maar drie honkslagen in de laatste zes innings.

In de vierde inning nam Oranje een 3-2 voorsprong. Stijn van der Meer en Danny Rombley begonnen met honkslagen, waarna Bryan Engelhardt de stand in balans bracht met een 2-run double. Met één uit sloeg Dwayne Kemp een honkslag, waardoor Engelhardt het derde honk bereikte en vervolgens scoorde op een OS van rookie Gianison Boekhoudt, die vandaag de catcher was in de opstelling van Steve Janssen.

Twee runs werden toegevoegd in de zesde inning. Bryan Engelhardt opende met een tweehonkslag en Vince Rooi sloeg een honkslag, waarna een opofferingsslag van Dwayne Kemp er 4-2 van maakte. Met twee uit kwamen de honken vol te staan via vier wijd voor Michael Duursma en Shaldimar Daantji. Het vijfde punt werd hierna gescoord toen volgende slagman Roelie Henrique ook een vrije loop kreeg. Maar drie lopers bleven achter, omdat een strikeout een einde maakte aan de slagbeurt.

In de zevende inning voegde Nederland weer een punt toe toen Danny Rombley opende met een honkslag en later scoorde op een nieuwe OS van Dwayne Kemp. Het laatste punt werd gescoord in de achtste toen Roelie Henrique vier wijd kreeg met één uit en scoorde op een wilde worp met twee uit.

Het Nederlands Team ontmoet maandagavond Cuba om 19:30 uur.

(30 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.