Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Jones helpt Golden Eagles aan nieuwe voorsprong in Japan Series
English
TOKYO (Japan) - Tohoku Rakuten Golden Eagles heeft een nieuwe voorsprong genomen in de best-of-seven Japan Series door donderdagavond (31 oktober) met 4-2 te winnen in 10 innings vs. Yomiuri Giants in Game 5. Andruw Jones sloeg een 'insurance run' binnen in de tiende inning van het duel in de Tokyo Dome. De Eagles staan nu met 3-2 voor in de Series en kunnen hun eerste kampioenstitel veroveren voor eigen publiek in Sendai, waar zaterdag Game 6 wordt gespeeld.


...Andruw Jones in de Tokyo Dome in maart...
...tijdens de World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
Tetsuya Utsumi startte voor de Giants en kwam in de eerste twee innings niet in de problemen. Hij zorgde voor drie nullen in de eerste slagbeurt, waarna hij vier wijd gooide op de openingsslagman in de tweede, maar de Giants draaiden toen een dubbelspel.

In de derde inning moest Utsumi twee runs toestaan. Kazuo Matsui en Motohiro Shima openden met honkslagen. De laatste ging gedwongen uit op een grounder van pitcher Wataru Karashima en dat bracht Matsui naar het derde honk. Hij scoorde vervolgens het eerste punt toen ook Takero Okajima een honkslag sloeg. Met twee uit sloeg Ginji Akaminai een tweehonkslag die de stand op 2-0 bracht, maar het leverde ook de derde nul in de inning op.

Utsumi kreeg twee honkslagen tegen met twee uit in de vierde inning, maar dit keer lieten de Eagles de twee lopers achter.

In de volgende vijf innings bereikten de Golden Eagles slechts driemaal het honk. Na de vierde inning werd de ploeg hitloos gehouden in vier innings, waarna Ryo Hijirisawa een honkslag sloeg met één uit in de negende inning, maar achterbleef.

Golden Eagles-starter Wataru Karashima kwam tot vier strikeouts en stond slechts één honkslag toe in de vijf innings die hij gooide. Hij werd opgevolgd door Takahiro Norimoto, die vanaf de zesde inning gooide. De rookie zorgde voor drie nullen op rij in de zesde inning, maar kreeg toen een one-out homerun tegen van Shuichi Murata in de zevende inning.

Norimoto gooide vervolgens driemaal drie slag in de achtste, maar kwam in de negende slagbeurt in de problemen. Pinch-hitter Yoshinobu Takahashi opende met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Hayato Sakamoto. Hierna werd er om Shinnosuke Abe heengegooid en die kreeg vier wijd, maar Shuichi Murata (die twee innings homerde) volgde met een honkslag, die de stand in balans bracht. De Giants lieten hierna twee lopers achter, want een foul-out en groundout volgden, zodat er verlengd moest worden.

De Golden Eagles hernamen de leiding in de eerste helft van de tiende inning op Kentaro Nishimura, die de pitching bij de Giants in de negende inning had overgenomen. Nishimura begon met vier wijd voor werper Takahiro Norimoto, die in de wedstrijd bleef en niet werd vervangen door een pinch-hitter. Norimoto schoof vervolgens op na een opofferingsstootslag van Takero Okajima, waarna Kazuya Fujita door een worp werd geraakt op zijn linkerbeen. Even later scoorde Norimoto het leidende punt toen Ginji Akaminai volgde met een honkslag, waarop Fujita het derde honk bereikte. Maar daar had de tweede honkman toch te veel pijn na zijn geraakt werper en werd vervangen door pinch-runner Toshihito Abe. De laatste scoorde vervolgens een 'insurance run' toen Andruw Jones eveneens een RBI-single afleverde. Casey McGehee sloeg hierna ook nog een honkslag, zodat de honken vol kwamen te staan en dat bracht nieuwe werper Takahiro Aoki naar de heuvel. Die sloot de inning af met een groundout, maar de Giants keken nu tegen een 4-2 achterstand aan.

Norimoto zorgde hierna voor drie nullen op rij in de 2e10 om de winst te bezegelen en dat betekent dat de Golden Eagles naar Sendai terugkeren meteen 3-2 voorsprong en nog één zege nodig hebben voor hun allereerste kampioenschap.

(31 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.