Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Winst Lions dwingt 7e duel af in Korean Series
English
DAEGU (Zuid-Korea) - Samsung Lions stond donderdagavond (31 oktober) tweemaal achter vs. Doosan Bears in Game 6 van de Korean Series, maar won met 6-2 op twee homeruns om een zevende en beslissende wedstrijd af te dwingen op vrijdag.

In Daegu Stadium, dat was gevuld met 10.000 toeschouwers, kwamen de bezoekende Bears snel op het scorebord. Lead-off hitter Su-bin Jeong sloeg de vijfde worp van startende werper Rick van den Hurk over de omheining voor een homerun en dat was de eerste lead-off homerun in de historie in een Korean Series-wedstrijd. De Nederlandse werper gooide hierna tweemaal vier wijd, maar stond geen extra punten meer toe. Van den Hurk keerde in de tweede inning niet terug op de heuvel, omdat hij last had van pijn in zijn rechter-biceps. Voor vanavond had de rechtshander 7 2/3 puntloze innings gegooid. Vorige week vrijdag startte Van den Hurk Game 2 en gooide 5 2/3 innings. Afgelopen dinsdag gooide hij twee innings in relief van Game 5 en was toen de winnende werper.

Van den Hurk was de eerste van negen werpers die vanavond werden gebruikt door de Lions.

In de tweede inning nam Young-soo Bae het over en kreeg de honken vol met twee uit, maar stond geen punten toe. In de derde inning werd Woo-chan Cha de derde werper en kreeg ook de honken vol met één uit, maar hierna sloot een dubbelspel de slagbeurt af.

In de 2e3 kwamen de Lions langszij toen Kap-yong Jin opende met een tweehonkslag, waarbij de bal van de linksvelder wegsprong naar fout gebied. Hij schoof op na een opofferingsstootslag en scoorde op een opofferingsslag van Young-seop Bae.

De Bears hernamen de leiding in de vijfde inning toen Jun-seok Choi begon met een homerun op Cha. In de 2e5 lieten de Lions lopers achter op het tweede en derde honk, maar sloegen hierna toe in de volgende slagbeurt. Dustin Nippert, de Amerikaanse starter van de Nears, moest toen een lead-off single incasseren van Han-yi Park, die werd gevolgd door een 2-run homerun van Tae-in Chae en dat leverde de Lions een 3-2 voorsprong op.

Vanaf dit moment behoorde de wedstrijd toe aan de Lions, die de voorsprong opvoerde in de zevende inning. Met één uit werd Kap-yong Jin geraakt door een worp, waarna Young-seop Bae een honkslag sloeg met twee uit. De Lions verhoogden de stand vervolgens naar 6-2 toen Han-yi Park even later een 3-run homerun sloeg.

In de 1e9 gebruikten de Lions drie werpers. Na twee strikeouts volgde een werperswissel. Maar na een honkslag nam closer Seung-wan Oh het over en sloot de wedstrijd af met een vangbal, zodat hij zijn derde save verdiende.

(31 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.