Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 juni 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Neptunus als eerste in Play-Offs; 2e finalist nog onbeslist
English
AMSTERDAM / BUSSUM / HAARLEM / DORDRECHT - DOOR Neptunus werd vandaag (zondag 1 juni) de eerste ploeg die zich kwalificeerde voor de Play-Offs van dit jaar door met 6-0 te winnen bij Mr. Cocker HCAW. Wat dinsdagavond ook de resultaten zijn van de twee resterende inhaalwedstrijden, Neptunus is één van de vier ploegen die in september zal gaan spelen om het landskampioenschap.

De beslissing met betrekking tot de tweede finalist komt dinsdagavond met het resultaat van de inhaalwedstrijd die Vaessen Pioniers moet spelen tegen UVV. Dat is het gevolg van de 5-3 overwinning vanmiddag van L&D Amsterdam Pirates vs. Pioniers.

Met de winst van vanmiddag kan Neptunus op gelijke hoogte eindigen met Amsterdam na verlies op dinsdag. Neptunus kwalificeert zich dan op basis van het onderlinge resultaat van de 3-game series van vorige week, die met 2-1 werd gewonnen.

Neptunus kan ook nog gelijk eindigen met Amsterdam en Pioniers. In dat geval zal het onderlinge resultaat opnieuw in een gelijke stand eindigen. De volgende tie-break is het rungemiddelde (gescoorde punten x 100 : punten tegen) van de onderling gespeelde wedstrijden tussen de betrokken teams. Dat is ook in het voordeel van Neptunus.

Dit zijn de scenario's voor dinsdagavond:

Pioniers en Neptunus winnen beide dinsdag hun inhaalwedstrijd. In dit geval is Pioniers de tweede finalist.

Pioniers verliest en Neptunus wint de inhaalwedstrijd. In dit geval is Pirates de tweede finalist.

Pioniers wint en Neptunus verliest de inhaalwedstrijd. In dit geval is Pioniers de tweede finalist.

Pioniers en Neptunus verliezen dinsdag beide hun inhaalduel. In dit geval is Pirates de tweede finalist.

De inhaalwedstrijd van Pioniers eindigt in een gelijkspel en Neptunus wint. In dit geval is Pirates de tweede finalist op basis van het onderling resultaat tegen Pioniers (2-1).

De inhaalwedstrid van Pioniers eindigt in een gelijkspel en Neptunus verliest. Dit resultaat in een gelijke stand tussen de drie ploegen. Omdat Pioniers tweemaal heeft gewonnen vs. Neptunus, Neptunus tweemaal heeft gewonnen van Pirates en Pirates tweemaal won van Pioniers geeft dit een nieuwe gelijke stand tussen de drie teams. In dit geval wordt Pirates de tweede finalist op basis van het rungemiddelde van de onderling gespeelde wedstrijden tussen de drie teams. Neptunus leidt met een rungemiddelde van 121,74, gevolgd door Amsterdam (95,24) en Pioniers (85,71).

OK, terug naar vandaag.

Neptunus kwam tot een 6-0 shutout tegen HCAW, maar sloeg slechts twee honkslagen meer (12-10), terwijl de HCAW-verdediging vier fouten maakte. Dwayne Kemp sloeg een 2-run homerun in de negende inning.

Amsterdam nam een 2-0 voorsprong, zag Pioniers langszij komen, maar hernam de leiding in de zesde inning. In de zevende sloeg Kenny Berkenbosch een belangrijke 2-run homerun die de Amsterdamse voorsprong vergrootte op weg naar de 5-3 winst.

UVV won met 4-3 vs. Corendon Kinheim en boekte de tweede zege in twee dagen tegen de Haarlemmers. UVV stond met 3-0 voor in de vijfde inning en voegde een belangrijke 'insurance run' toe in de negende inning toen Brennan Nijhof (die 3-uit-4 sloeg) homerde.

ADO Lakers stond na zeven innings met 2-1 achter vs. Mampaey The Hawks, maar scoorde daarna tweemaal in de achtste om met 3-2 te winnen.

(1 juni)
L&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers

In Amsterdam won L&D Amsterdam Pirates opnieuw met 5-3 vs. Vaessen Pioniers, dezelfde uitslag als op zaterdag. Amsterdam nam een 2-0 voorsprong, zag Pioniers langszij komen, maar hernam de leiding in de zesde inning. In de zevende sloeg Kenny Berkenbosch een belangrijke 2-run homerun die de Amsterdamse voorsprong vergrootte.


...Daan Hendrix...
...eerste Hoofdklasse-overwinning...
(© Foto: Henk Seppen)
Met de overwinning creëerde Amsterdam een allesbeslissende inhaalwedstrijd die Pioniers dinsdagavond moet spelen vs. UVV. De uitslag van dat duel zal bepalen wie zich als tweede ploeg zal kwalificeren voor de Play-Offs in de eerste helft van het seizoen.

Amsterdam opende de score met twee runs in de derde inning op Steven van Groningen. Met één uit sloeg Patrick Bok een honkslag en stal het tweede honk, waarna Björn Hato vier wijd kreeg. De twee scoorden daarna toen Remco Draijer volgde met een tweehonkslag. Hierna kreeg Pirates de honken vol met één uit toen Michael Duursma een honkslag sloeg en Bas de Jong werd geraakt door een worp. Maar er werden geen extra punten toegevoegd, want een gedwongen nul en een vangbal volgden.

Pioniers pakte een punt terug in de vierde inning. De ploeg had twee lopers achtergelaten in de tweede inning op Amsterdam-starter Chris Mowday. Maar nu kreeg de rechtshander een lead-off single tegen van Danny Rombley, gevolgd door een RBI-double van Vince Rooi. Met één uit gooide hij vier wijd op Kevin Dirksen, maar daarna draaide de Amsterdamse verdediging een fraai dubbelspel.


...Michael Duursma...
...schitterende actie...
(© Foto: Henk Seppen)
Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vijfde inning kwam Pioniers langszij in de volgende slagbeurt. Dirk van 't Klooster begon met een honkslag en bereikte het derde honk na een one-out single van Vince Rooi. Dat leidde tot een werperswissel en Daan Hendrix nam het over van Mowday. Hij begon met een wilde worp die Van 't Klooster in staat stelde de gelijkmaker te scoren, maar Hendrix volgde met drie slag voor Mark Duursma, waarna een 'foul-fly' de slagbeurt afsloot.

Amsterdam hernam onmiddellijk de leiding in de 2e6. Met één uit sloeg Percy Isenia een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Rashid Gerard en Bas Nooij vier wijd kregen. Een opofferingsslag van Patrick Bok bezorgde Pirates even later een nieuwe 3-2 voorsprong en dat bracht ook een nieuwe werper naar de heuvel. Dennis Buring nam het over van Van Groningen (die zijn eerste nederlaag leed en nu op 4-1 staat) en sloot de inning af met een groundout.

De eerste helft van de zevende inning bood twee fraaie defensieve acties van Amsterdam. Korte stop Michael Duursma maakte een schitterende en spectaculaire actie achter het tweede honk op een harde klap door het midden van Dè Flanegin en schakelde de ervaren speler op het eerste honk uit. Met twee uit sloeg Max Draijer een honkslag, maar hij ging uit bij een steelpoging na een sterke aangooi van catcher Bas Nooij.

Amsterdam voegde twee 'insurance runs' toe in de zevende inning. Met één uit kreeg Michael Duursma vier wijd en daarna homerde Kenny Berkenbosch met twee uit om de stand op 5-2 te brengen.

Pioniers verkleinde de achterstand naar 5-3 in de achtste. Zerzinho Croes opende met een honkslag en dat bracht nieuwe werper Kyle Ward naar de heuvel. Een fout op een 'double play-grounder' van Dirk van 't Klooster leverde vervolgens twee lopers op, die opschoven na een wilde worp. Een opofferingsslag van Danny Rombley liet Croes scoren en bracht closer Jurrian Koks in. Die kreeg twee vangballen om de inning af te sluiten.

In de negende kreeg Koks een lead-off single tegen van Kevin Dirksen, maar daarna volgden drie nullen en dat leverde hem zijn vierde save op.

Omdat Amsterdam de leiding nam toen Daan Hendrix gooide werd hij de 'pitcher-of-record' en daarmee verdiende hij zijn eerste overwinning in de Hoofdklasse. Na te hebben gedebuteerd in één wedstrijd in 2012 gooide de rechtshander vorig seizoen 18 keer in relief en achtmaal als reliever dit seizoen voor vandaag, allen zonder beslissing.

L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 5-3
RHE
Vaessen Pioniers000101010-380
L&D Amsterdam Pirates00200120X-551
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Steven van Groningen, L (4-1)5.235433
Dennis Buring1.1-1122
Bayron Cornelisse1-1---
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Chris Mowday5.122522
Daan Hendrix, BS (1), W (1-0)1.2 (*)1-211
Kyle Ward, H (2)0.1-----
Jurrian Koks, SV (4)1.2--1--
(*) - Hendrix gooide op 1 slagman in de achtste inning
Homerun: Pirates: Kenny Berkenbosch (3)(2-run,7e,op Buring).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Peter Brink, 3B-John Beltman.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Speeltijd-2:42 uur.
Mr. Cocker HCAW vs. DOOR Neptunus

In Bussum boekte DOOR Neptunus een 6-0 shutout-zege tegen Mr. Cocker HCAW, maar sloeg slechts twee honkslagen meer (12-10), terwijl de HCAW-verdediging vier fouten maakte. Dwayne Kemp sloeg een 2-run homerun in de negende inning van het trage duel, dat bijna 3½ uur in beslag nam. Met de overwinning verzekerde Neptunus zichzelf van een plek in de Play-Offs, omdat de Rotterdammers op de eerste of tweede plaats zullen eindigen in de eerste helft van het seizoen. Neptunus kwalificeerde zich op basis van het onderlinge resultaat tegen L&D Amsterdam Pirates (2-1) in geval van een gelijke stand met deze ploeg, maar ook vanwege het beste rungemiddelde in geval van een gelijke stand met Amsterdam en Vaessen Pioniers.

Na drie puntloze innings opende Neptunus de score met twee runs in de vierde slagbeurt op starter Maickel Rietel. De HCAW-verdediging steunde zijn werper in de eerste drie innings met het maken van drie dubbelspelen! In de eerste sloeg Benjamin Dille een honkslag met één uit, maar daarna sloeg Raily Legito in een 5-4-3 'around-the-horn' dubbelspel. In de tweede opende Dwayne Kemp met vier wijd en dit keer sloeg Gianison Boekhoudt in een 6-4-3 dubbelspel. In de derde kreeg Neptunus de honken vol met één uit. Adrian Anthony begon met vier wijd, waarna, met één uit, Shaldimar Daantji en Stijn van der Meer beiden een honkslag sloegen. De inning eindigde toen Benjamin Dille in een 3-2-3 dubbelspel sloeg.


...Dwayne Kemp...
...2-run homerun...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Maar in de vierde inning moest Rietel drie honkslagen en twee punten toestaan. Met één uit bereikte Dwayne Kemp het honk met een stootslag-honkslag en sloeg Gianison Boekhoudt een honkslag. Een 'double-steal' volgde, waarna de honken vol kwamen te staan toen Adrian Anthony met twee uit vier wijd kreeg. Een honkslag van Urving Kemp leverde even later twee runs op, gevolgd door een 'inning-ending strikeout'.

Neptunus voegde een punt toe in de vijfde inning op nieuwe werper Leon Elshof. Hij nam het over van Maickel Rietel, die niet terugkeerde op de heuvel vanwege een lichte voetblessure. Lead-off hitter Stijn van der Meer bereikte het honk na een fout, stal het tweede honk en schoof op na een foute aangooi, waarna hij scoorde op een honkslag van Benjamin Dille. Hierna draaide HCAW hun vierde dubbelspel van de wedstrijd.

Een grounder van Urving Kemp bracht het vierde punt binnen voor Neptunus in de zesde inning.

De resterende twee punten werden gescoord in de negende op reliever Tom de Blok. Stijn van der Meer begon met een honkslag en schoof op na een grounder. Hij probeerde vervolgens te scoren op een honkslag van Raily Legito, maar werd op de plaat uitgegooid na een fraai aangooi van midvelder Jasper Keijzer. Maar hierna homerde Dwayne Kemp om er 6-0 van te maken.

HCAW kreeg verschillende scoringskansen, maar liet 16 lopers achter in de wedstrijden, waaronder driemaal volle honken. Tien van deze lopers bleven achter in scoringspositie. HCAW kreeg de openingsslagman zeven keer op het honk.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning door starter Misja Harcksen kreeg HCAW de honken vol in de tweede inning, maar verzuimde de score te openen. In de vierde inning had HCAW lopers op het tweede en derde honk met twee uit, maar ook zijn strandden.

In de zesde inning, op nieuwe werper Will Dismukes, kreeg HCAW weer alle honken in bezit, maar had toen wederom al twee uit. Rossini Frolijk begon met vier wijd en Jorin van Amstel sloeg een honkslag, maar daarna volgden een strikeout en een gedwongen nul. Een vrije loop voor Jim Froberg zorgde daarna voor volle honken, maar na een vangbal bleven de drie lopers achter.

In de volgende inning kreeg HCAW voor de derde keer de honken vol. Opnieuw met twee uit. Roy Seltenrijch en Kevin Weijgertse begonnen met vier wijd, waarna twee strikeouts volgden. Vier wijd voor Van Amstel zorgde voor volle honken en dit keer sloot een grounder de inning af.

In de achtste en negende inning was het Neptunus dat twee dubbelspelen draaide om de shutout intact te houden.


...HCAW-starter Maickel Rietel...

...Tom de Blok gooit op Benjamin Dille...
(© Beide Foto's: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - DOOR Neptunus 0-6
RHE
DOOR Neptunus000211002-6120
Mr. Cocker HCAW000000000-0104
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Misja Harcksen, W (4-0)5436--
Will Dismukes2351--
Jorian van Acker1112--
Kevin Kelly1--1--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Maickel Rietel, L (2-3)413622
Leon Elshof2-2221
Tom de Blok32-422
Homerun: Neptunus: Dwayne Kemp (1)(2-run,9th,off De Blok).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Johan Brandsma.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Speeltijd-3:25 uur.
Game Notes:
Neptunus kwalificeert zich voor Play-Offs door in de top-2 te eindigen van de eerste competitiehelft
Corendon Kinheim vs. UVV

In Haarlem won UVV met 4-3 vs. Corendon Kinheim en boekte de tweede zege in twee dagen tegen de Haarlemmers. UVV stond met 3-0 voor in de vijfde inning en voegde een belangrijke 'insurance run' toe in de negende inning toen Brennan Nijhof (die 3-uit-4 sloeg) homerde.


...Duko Jansen...
...Winnende Werper...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
Na te zijn 'outhit' in de voorgaande twee wedstrijden sloeg Kinheim vandaag één honkslag meer dan UVV, maar stond desondanks voor de tweede dag op rij met lege handen.

UVV had een productieve eerste inning op starter Glenn Wassink, maar liet de honken vol achter. Met één uit sloegen Brennan Nijhof en Gilmer Lampe een honkslag, waarna Mike Bazuin vier wijd kreeg met twee uit. Maar Wassink sloot de inning even later af met een strikeout. In de volgende slagbeurt kreeg hij drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts.

UVV opende daarna de score met een punt in de derde inning. Norbert Jongerius opende met een honkslag en scoorde op een one-out double van Gilmer Lampe. De laatste bereikte nog het derde honk na een grounder, maar bleef toen achter.

UVV vergrootte de voorsprong met het scoren van twee runs in de vijfde slagbeurt. Nick Peels begon met een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende opofferingsslag van Norbert Jongerius. Even later sloeg Brennan Nijhof een tweehonkslag en kwamen de honken vol te staan toen Gilmer Lampe en Dennis De Quint beiden vier wijd kregen. Dat bracht Jerrold Martijn in als nieuwe werper, maar die begon met vier wijd voor Mike Bazuin, zodat de stand op 3-0 kwam. Een strikeout en groundout volgden en dat betekende dat UVV drie lopers achterliet, maar het had wel de voorsprong opgevoerd.

In de 2e5 pakte Kinheim een punt terug op Duko Jansen, die in het verleden een aantal seizoenen voor Kinheim gooide. Lead-off hitter René Cremer bereikte het honk via een stootslag-honkslag, waarna Quintin De Cuba met één uit een honkslag sloeg. De twee schoven op na een grounder, waarna Cremer scoorde na een doorgeschoten bal, maar een strikeout sloot de slagbeurt af.

Kinheim verkleinde de achterstand naar 3-2 in de zesde inning. Met één uit sloeg Mervin Gario een tweehonkslag en schoof op toen Bruce Martinus via een fout op het honk kwam. Een fout op een 'force play-grounder' van Jefferson Muzo stelde daarna Gario in staat te scoren. Twee vangballen volgden en Kinheim liet twee lopers achter.

Na twee puntloze innings voegde UVV een 'insurance run' toe in de eerste helft van de negende inning op Arshwin Asjes. De closer begon met twee strikeouts, maar kreeg toen een homerun tegen van Brennan Nijhof, zijn eerste in de Hoofdklasse. Hierdoor miste Nijhof vandaag alleen de driehonkslag om 'for-the-cycle' te slaan.

De homerun zette UVV op een 4-2 voorsprong en dat was een belangrijk verschil, want Kinheim scoorde nog een punt in de 2e9. Met één uit sloeg pinch-hitter Sander Paap een honkslag. Hierna kwam Kenny Van Den Branden, de startende werper van het eerste duel op donderdag, als reliever op de heuvel voor Gilian van Lith, die in de zevende inning in het duel was gekomen. Van Lith kreeg een pop-fly voor de tweede nul, maar moest toen een RBI-double incasseren van Bryan Engelhardt, waardoor het 4-3 werd. Volgende slagman Jeffrey Arends werd daarna uitgevangen en dat maakte een einde aan de wedstrijd, zodat Van Den Branden een save verdiende.


...Kinheim Groundskeeper Sjaak Beljaards in actie...


...UVV's Groundskeeper Frans van Elst met...
...club-voorzitter Ruud van Zetten...
...Umpire Martijn Bosschaart staat boven op deze acties om de correcte call te maken...
...Links: Bruce Martinus gaat uit bij stelen - Rechts: Jefferson Muzo steelt het 2e honk en schuift op na een fout...

...Kinheim-starter Glenn Wassink...


...Mervin Gario buikt terug naar het 1e honk waar Thomas Smits...
...de bal ontvangt; Roy van de Wateringen kijkt in de actie...

...Brennan Nijhof wordt begroet na zijn homerun...

...Kenny Van Den Branden verdiende zijn eerste save...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)

Corendon Kinheim - UVV 3-4
RHE
UVV001020001-483
Corendon Kinheim000011001-391
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Duko Jansen, W (3-3)64562-
Gilian van Lith, H (1)2.1--211
Kenny Van Den Branden, SV (1)0.2--1--
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, L (1-3)4.143733
Jerrold Martijn3.232---
Arshwin Asjes12-111
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Techn. Commissioner-Hans van Deursen.
Speeltijd-2:46 uur.
Mampaey The Hawks vs. ADO Lakers

In Dordrecht stond ADO Lakers na zeven innings met 2-1 achter vs. Mampaey The Hawks, maar scoorde daarna tweemaal in de achtste om met 3-2 te winnen.

Vandaag kon de Venezolaan Danny Forte Salvador eindelijk zijn eerste optreden voor The Hawks maken in de Hoofdklasse. Hij werd al een paar weken geleden verwacht, maar zijn reis naar Nederland moest worden uitgesteld vanwege een visum-probleem. Maar hij arriveerde nu een paar dagen geleden en was aanvankelijk aangewezen als starter voor de wedstrijd van zaterdag. Besloten werd echter hem door te schuiven naar de wedstrijd van vandaag en dus debuteerd hij op het thuisveld in Dordrecht.

De rechtshander deed het prima en gooide zes solide innings, waarin hij zesmaal drie slag gooide, driemaal vier wijd en slechts drie honkslagen toestond. Hij werd gesteund met twee punten en verliet de heuvel met een 2-1 voorsprong voor The Hawks, maar daarna verzuimde de bullpen de voorsprong vast te houden.


...Stephen Henson...
...sloeg de gelijkmaker binnen...
...scoorde het winnende punt...
(© Foto: Henk Seppen)
Dennis Burgersdijk, de starter voor ADO Lakers, had ook een goed optreden. De rechtshander schakelde zeven slagmensen met drie slag uit, stond maar vijf hits toe en werd de winnende werper nadat ADO Lakers het duel in de achtste inning in eigen voordeel omdraaide.

Maar Burgersdijk kreek in de tweede inning tegen een 2-0 achterstand aan. Met één uit moest hij een honkslag incasseren van Gregory Trinidad en gooide vier wijd op Berry van Donselaar. Hierna kreeg hij een 2-run double tegen van Jules Peters.

Burgersdijk hield The Hawks daarna puntloos. Hij kreeg drie nullen op rij in de derde, vijfde en zesde inning. In de vierde kreeg hij een honkslag tegen van Steven Wharwood, maar die werd uitgegeven wegens hinderen terwijl hij probeerde op te schuiven op een grounder van Gregory Trinidad.

Forte debuteerde met drie slag op de eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg. Hij kreeg daarna een honkslag tegen van Christian Diaz, maar die bleef achter. In de tweede inning gooide Forte vier wijd op Martijn Riphagen, die opschoof na een opofferingsstootslag en het derde honk kreeg na schijn, maar ook hij strandde.

ADO Lakers liet daarna nog twee lopers achter in de derde inning, maar scoorde een punt in de vierde. Met één uit sloeg Riphagen een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en een grounder, waarna hij scoorde op een honkslag van Wamaer Bordewijk.

Hierna kreeg Forte drie nullen op rij in de vijfde en zesde inning, waarna hij werd afgelost door Edilberto Oropesa in de zevende en ook hij kreeg drie opeenvolgende nullen.

In de 2e7 leek The Hawks meer punten toe te gaan voegen. Gregory Trinidad en Berry van Donselaar begonnen met honkslagen. Nadat de laatste was vervangen door pinch-runner Kevin van Veen zorgde een opofferingsstootslag van Jules Peters ervoor dat de lopers opschoven. De honken kwamen vol te staan en een gedwongen loop werd opgezet via opzettelijk vier wijd voor pinch-hitter Gino Hersilia. De inning eindigde vervolgens met een opmerkelijk dubbelspel. van Veen werd uitgeschakeld in een run-down na een pick-off op het tweede honk, waarna Trinidad werd op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren in deze situatie.

Het was een kostbare inning voor The Hawks, die de voorsprong had kunnen opvoeren. Maar nu stond de ploeg nog slechts met 2-1 voor en het defensieve succes stimuleerde ADO Lakers, want het scoorde twee punten in de volgende inning om het duel in eigen voordeel om te draaien.

Oropesa gooide vier wijd op lead-off hitter Jason Jakobus, die daarna het tweede honk stal en de gelijkmaker scoorde toen er een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Stephen Henson. Even later scoorde Henson, die op de fout was opgeschoven naar het tweede honk, toen Christian Diaz volgde met een honkslag om er 3-2 van te maken voor ADO Lakers. Dat leidde tot een werperswissel, want Oropesa werd vervangen door José Moreno. Hiermee maakte Moreno zijn comeback op de heuvel na te hebben moeten toekijken met een blessure. Op 3 mei starrte hij voor The Hawks, maar werd op zijn elleboog geraakt door een lead-off line drive in de eerste inning van Linoy Croes. Vandaag kreeg hij een 'double play-grounder' van Glenn Romney en kreeg toen een honkslag tegen van Kelvi Martinez. Maar die ging even later uit bij een steelpoging. In de negende kreeg Moreno drie nullen op rij.

Nu met een 3-2 achterstand kreeg The Hawks twee lopers op de honken in de 2e8. Remian Denis begon met vier wijd en dat bracht Jeremy Winkel naar de heuvel als reliever voor Burgersdijk. Denis schoof op na een opofferingsstootslag en kreeg Berend Ruben vier wijd. Er kwam opnieuw een werperswissel en dit keer beklom Martijn Riphagen de heuvel. Die sloot de inning af met een strikeout en een vangbal op fout gebied.

In de 2e9 kreeg Kevin van Veen vier wijd met één uit en sloeg Jules Peters een honkslag. Een vangbal volgde en Riphagen sloot de wedstrijd daarna af met een strikeout om de winst veilig te stellen.

Mampaey The Hawks - ADO Lakers 2-3
RHE
ADO Lakers000100020-350
Mampaey The Hawks020000000-261
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (2-1)7 (*)73522
Jeremy Winkel, H (1)0.1-1---
Martijn Riphagen, SV (1)1.2211--
(*) - Burgersdijk gooide op 1 slagman in de achtste inning
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Danny Forte Salvador66331-
Edilberto Oropesa, BS (2), L (0-3)1 (*)-1121
José Moreno2--1--
(*) - Oropesa gooide op 3 slagmensen in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Winfried Berkvens, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Techn. Commissioner-Franklin Victor.
Speeltijd-2:49 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.