Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 juli 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Comfortabele winst Neptunus bij Pioniers
English
HOOFDDORP - DOOR Neptunus boekte een comfortabele 10-5 zege dinsdagavond (1 juli) bij Vaessen Pioniers en completeerde daarmee de reeks van drie wedstrijden tussen de twee ploegen die was aangepast vanwege deelname aan de Europa Cup Toernooien. De eerste en tweede wedstrijden werden op 10 en 12 juni gespeeld voor de All Star Break.

Neptunus en Pioniers namen daarna deel aan de European Champions Cup Qualifiers in respectievelijk Brno (Tsjechië) en Hoofddorp. De twee ploegen bleven ongeslagen in de voorronde, maar stonden vervolgens beide met lege handen in de finale. Neptunus verloor met 9-2 van Rimini Pirates (Italië), dat tot een rally van zeven punten kwam in de negende inning, terwijl Pioniers nipt met 2-1 verloor van T&A San Marino (San Marino). De twee winnaars ontmoeten elkaar begin augustus in de best-of-three finale.

Met de wedstrijd van vanavond tussen Pioniers en Neptunus is de competitie weer helemaal op orde. Er zijn geen openstaande inhaalwedstrijden meer en er zijn ook geen verschoven wedstrijden meer, zodat alle ploegen nu 30 van de 42 wedstrijden in de reguliere competitie achter de rug hebben.

Het seizoen had even een lastige periode in mei toen het bijna dagelijks regende, resulterend in een record-aantal van 17 afgelastingen. Het toeval wil dat de komende 3-game series, die donderdagavond van start gaan, dezelfde zijn die op het programma stonden voor 8, 10 en 11 mei toen de regen toesloeg. En raadt eens, de weervoorspellingen spreken van 80 procent kans op neerslag voor zaterdag en zondag....!

(1 juli)
Vaessen Pioniers vs. DOOR Neptunus

In Hoofddorp sloeg DOOR Neptunus vroeg toe met drie punten in de eerste inning en Vaessen Pioniers antwoordde met twee runs in de derde om er 3-2 van te maken. Maar vanaf de zesde inning nam Neptunus meer afstand en won met 10-5.


...Dirk van 't Klooster...
...eerste homerun in vier jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste slagbeurt gooide Pioniers-starter Steven van Groningen vier wijd op Benjamin Dille en Raily Legito met één uit. Nadat de twee waren opgeschoven na een doorgeschoten bal volgde een strikeout, maar een honkslag van Dwayne Kemp en een 2-run double van Gyenuar Lopez beozrgden Neptunus even later een vroege 3-0 voorsprong.

Nadat Pionier een dubbelspel had gedraaid in de eerste helft van de tweede inning kreeg de ploeg de honken vol met twee uit in de 2e2 op Diegomar Markwell. Met één uit gooide de linkshander vier wijd op Mark Duurma. De honken kwamen vol te staan met twee uit toen Chris Williams en Glenn Bakker ook een vrije loop kregen, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

Pionier draaide opnieuw een dubbelspel in de derde inning en dit keer kwam de ploeg wel tot scoren in hun helft van de slagbeurt. Zerzinho Croes opende met een twee honkslag en daarna volgde Dirk van 't Klooster met een 2-run homerun. Dat Van 't Klooster een homerun slaat is de laatste jaren een zeldzaamheid geworden, want dit was zijn eerste homerun in ruim vier jaar. Op 23 mei 2010 sloeg Van 't Klooster een solo-homerun in de negende inning als speler van Corendon Kinheim bij L&D Amsterdam Pirates. De homerun zette Kinheim op een 7-6 voorsprong en was uiteindelijk de winnende klap. Pioniers' startende werper Steven van Groningen en 3e honkman Vince Rooi waren ook in 2010 teamgenoot van Van 't Klooster bij Kinheim. Eén ander persoon was ook getuige van beide homeruns en dat was Official Scorer Jeanette van Drunen, die in beide wedstrijden actief was.

Pioniers draaide het derde dubbelspel in de vierde inning, maar kreeg weer een punt tegen in de vijfde. Shaldimar Daantji begon met vier wijd en schoof op na een grounder, waarna hij scoorde op een honklag van Benjamin Dille. Dat betekende het einde voor Van Groningen, die werd opgevolgd door Sedley Karel.

Met een 4-2 achterstand kwam Pioniers langszij in de tweede helft van de vijfde. Max Draijer begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Zerzinho Croes, waarna hij scoorde op een honkslag van Dirk van 't Klooster, die 3-uit-5 sloeg. De laatste schoof op na een foute aangooi vanuit het outfield en scoorde vervolgens de gelijkmaker op een honkslag van Danny Rombley, die later op het derde honk strandde.

Neptunus kwam tot een rally van vier runs in de zesde slagbeurt om de controle over de wedstrijd te nemen. Dwayne Kemp begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp. Gyenuar Lopez werd daarna geraakt door een worp en bereikte veilig het tweede honk toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Urving Kemp en dat zorgde voor volle honken, omdat zijn broer op deze actie niet kon opschuiven vanaf het derde honk. De honken werden schoongeveegd toen Adrian Anthony volgde met een 3-run triple. Na een line out scoorde Anthony het volgende punt na een honkslag van Stijn van der Meer. Dat leidde tot een werperswissel, want Karel werd afgelost door Scott Ronnenbergh, die de inning afmaakte.

De linkshander kreeg nog een extra punt tegen in de zevende, Hij gooide vier wijd op Gianison Boekhoudt, die opschoof na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Gyenuar Lopez, die 3-uit-4 sloeg.

Neptunus scoorde het laatste punt in de negende inning op Bayron Cornelisse toen Gianison Boekhoudt homerde met één uit.

Pioniers scoorde het vijfde punt in de 2e9. Closer Berry van Driel nam het werpen over van reliever Kevin Kelly (die de 7e en 8e inning had gegooid), maar kwam gelijk in de problemen. Hij kreeg honkslagen tegen van Zerzinho Croes en Dirk van 't Klooster, waarna hij met één uit een RBI-single moest toestaan aan Vince Rooi. De rechtshander herstelde zich daarna en volgde met twee strikeouts om het duel af te sluiten.

Vaessen Pioniers - DOOR Neptunus 5-10
RHE
DOOR Neptunus300014101-10101
Vaessen Pioniers002020001-5101
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (6-1)533544
Jorian van Acker11-1--
Kevin Kelly2321--
Berry van Driel13-311
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Steven van Groningen4.116444
Sedley Karel, L (1-2)1--343
Scott Ronnenbergh1.211111
Swen Huijer11----
Bayron Cornelisse11-211
Homeruns: Neptunus: Gianison Boekhoudt (5)(solo,9e,op Cornelisse); Pioniers: Dirk van 't Klooster (1)(2-run,3e,op Markwell).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Peter Brink, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Speeltijd-3:20 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.